Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

AIR De Missie

Tentoonstelling 09-09-2022 t/m 13-11-2022 > Breda
Stedelijk Museum Breda AIR De Missie
Vanaf 9 september t/m 13 november kun je in Stedelijk Museum Breda terecht voor een bijzondere expositie: AIR De Missie. Kunstenaars Ronald van der Meijs, JaDa (Jan Van Den Dobbelsteen en Danielle Lemaire) en Sophie Mantel zijn van eind 2020 t/m eind 2021 afwisselend 3 maanden werkzaam geweest in Park Zuiderhout. Deze fraai gelegen woonomgeving voor kwetsbare ouderen kent een rijke historie en ligt onder de rook van Breda in het dorp Teteringen. Het onderzoeken van de betekenis van religie, zingeving en spiritualiteit van onze hedendaagse samenleving was hierbij het doel. Daarbij stond het contact met de bewoners van Park Zuiderhout centraal. De inspirerende ontmoetingen tussen bewoners en kunstenaars resulteren in kunstwerken die een inkijk bieden in de rijke verhalen en geschiedenis van Park Zuiderhout en haar bewoners. In NEXT kun je het resultaat van AIR De Missie met eigen ogen bekijken.

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

27 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda