Stedelijk Museum Breda

Nu te zien

Tamara Muller – Face me, Play me, Be me

Tentoonstelling t/m 05-01-2025 > Breda
Stedelijk Museum Breda Tamara Muller – Face me, Play me, Be me
De tentoonstelling Face me, Play me, Be me neemt je mee in de wereld van kunstenaar Tamara Muller (Wehe-den Hoorn, 1975). Als een tovenaar gebruikt ze natuurlijke materialen en digitale media vanuit haar enorme drang tot creëren. In al haar werken speelt Muller zelf de hoofdrol. Het zelfportret is voor haar een onuitputtelijke bron. Vaak zijn de geschilderde portretten ongemakkelijk. Je voelt je bekeken, aangestaard door grote ogen die een antwoord lijken te verwachten.

Onbesproken verdriet
Een belangrijk thema in haar werk is het verlies van haar zusje Maroesja, vlak voor haar eigen geboorte. Tamara komt ter wereld terwijl haar ouders nog in de rouw zijn. Het verdriet blijft in het gezin onbesproken. De gedachte een ‘vervangkind’ te zijn speelt een belangrijke rol tijdens haar verblijf in de Van GoghAteliers in Zundert. Ook Van Gogh werd geboren na de dood van zijn broertje. Daarnaast komen in het werk van Muller andere ingrijpende ervaringen naar voren, zoals mishandeling binnen een relatie en het recente, plotselinge overlijden van haar grote liefde.

The game of life
Door middel van haar werk zoekt Muller naar heling van haar trauma’s. In een knip- en plaktheater speelt ze afwisselend de rol van dader en slachtoffer, moeder en kind, een mannelijk en een vrouwelijk personage. Als bezoeker word je uitgenodigd om mee te doen in ‘The Game of Life’ van de kunstenaar. Onderwerpen als macht, schuld, schaamte en seksualiteit spelen in het leven van iedereen een rol. Kijken is meedoen. Jij bent aan zet.

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

38 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda