favorietenVerwijder uit favorieten

Moglas Galerie

Meer...

Vrolijke batiks die tot nadenken uitnodigen

Tentoonstelling t/m 21-11-2018 > Kubaard
(2)
(3)
(4)
(5)

“Natuur en landschap zijn mijn belangrijkste inspiratiebron. Dat kan een akker zijn, maar ook zoiets simpels als een blaasbloem of een stukje berkenbast.” Aan het woord is Kitty van den Beld. Van 27 oktober tm 21 november is haar werk te zien bij atelier Moglas in Kûbaard.

Batikken is een bijzonder proces. “Mij fascineert het ambachtelijke ervan”, zegt de in Deventer geboren Van den Beld die aan de kunstacademie in Utrecht “Monumentale kunst” studeerde en daarna docent / leidinggevende was bij verschillende kunstcentra. “Met de tjanting, kwasten, bijenwas en wisselende textielverfbaden komt een werk tot stand.” Door daar steeds weer nieuwe technieken op aan te vullen verrast zij zich zelf steeds weer. Het resultaat zijn kleurige, vaak uitbundige doeken, die alleen daardoor al vrolijk stemmen. Tegelijkertijd is het maken van een batik een traag proces, soms haast meditatief. Dat komt tot uiting in de manier waarop zij haar thema’s kiest en verbeeldt, soms ook letterlijk verrijkt met woorden. Vaak ook volgt het ene werk het andere logisch op en ontstaat er een reeks. Van den Beld staat als kunstenaar natuurlijk midden in de wereld. Zij is op allerlei manieren maatschappelijk actief. Ook dat is soms een inspiratiebron en leidt tot een verrassende nieuwe invalshoek voor batiks, zoals een serie over wereldvrouwen, waarmee ze werkte.

Moglas Galerie

  • Schilderkunst
  • Multimedia
  • Glaskunst
  • Ruimtelijk

Galerie Moglas is een sfeervolle en persoonlijke plek.
Na een grondige verbouwing is de Galerie weer open en zal er in 2018 veel kunst van verschillende kunstenaars te zien zijn. Momenteel Sjoukje Volbeda met haar weefkunst tot en met 3 juni en vanaf 9 juni het kwetsbare werk van Tanja van Abbema. Daarnaast zijn er in het kader van Leeuwarden 2018 in de galerie 60 kunstwerken van 60 verschillende kunstenaars. De werken zijn op blokjes hout van 20 x 18 cm (2018!)gemaakt. Andere blok panelen zijn in Koudum en in Leeuwarden te zien. Inmiddels zijn er in totaal al ruim 700 panelen gemaakt.

Achter en onder de galerie is het atelier van glaskunstenaar Monique Verbruggen, waar 2 reuze caleidoscopen staan opgesteld.

De galerie is gedeeltelijk op een hoog waardoor (helaas) een deel van de expositie niet rolstoel toegankelijk is.

Openingstijden

De galerie is vanaf 25 maart geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00. Wanneer u een ander moment wilt komen kijken, bel dan voor een afspraak met 06-29871396

Moglas Galerie Kubaard

Ruim 60 blokpanelen van 60 kustenaars

Moglas Galerie Kubaard (2)

Galerie en glasatelier Moglas in Kubaard Friesland

Stuur een bericht naar "Moglas Galerie"