favorietenVerwijder uit favorieten

Moglas Galerie

Meer...
Verwacht

Het natuurlijk hout en de eigenzinnige stenen van Ellen Bruining

Tentoonstelling 29-09-2019 t/m 25-10-2018 > Kûbaard
(2)
(3)
(4)
(5)

Ellen Bruining uit Ruinen

Deze expositie is de eerste solo-expositie van autodidact Ellen Bruining van Ommen uit Ruinen. Na een lange ziekteperiode kwam het beeldhouwen op haar pad. Eerst als verwerking is zij begonnen bij Atelier Ansen in Drenthe. Het beeldhouwen was wel altijd een diepe wens en Inmiddels is het een serieuze aangelegenheid geworden. Ellen maakt voornamelijk organische beelden met een voorkeur naar een combinatie van hout en steen. Het natuurlijke van hout en het eigenzinnige van steen is elke keer weer verrassend. Door haar werk als leerkracht [basisschool] en de workshops die zij daar onder andere geeft, heeft zij ervaren dat kinderen onbevangen creatief aan de slag gaan met beeldhouwen. Dit gaf Ellen zoveel voldoening dat zij ook in haar eigen atelier nu workshops geeft. Volwassenen en kinderen zowel individueel als in groepsverband vinden hun weg naar het atelier van Ellen Bruining om te leren beeldhouwen in steen en hout.

Moglas Galerie

  • Schilderkunst
  • Multimedia
  • Glaskunst
  • Ruimtelijk

Galerie Moglas is een sfeervolle en persoonlijke plek.
Na een grondige verbouwing is de Galerie weer open en zal er in 2018 veel kunst van verschillende kunstenaars te zien zijn. Momenteel Sjoukje Volbeda met haar weefkunst tot en met 3 juni en vanaf 9 juni het kwetsbare werk van Tanja van Abbema. Daarnaast zijn er in het kader van Leeuwarden 2018 in de galerie 60 kunstwerken van 60 verschillende kunstenaars. De werken zijn op blokjes hout van 20 x 18 cm (2018!)gemaakt. Andere blok panelen zijn in Koudum en in Leeuwarden te zien. Inmiddels zijn er in totaal al ruim 700 panelen gemaakt.

Achter en onder de galerie is het atelier van glaskunstenaar Monique Verbruggen, waar 2 reuze caleidoscopen staan opgesteld.

De galerie is gedeeltelijk op een hoog waardoor (helaas) een deel van de expositie niet rolstoel toegankelijk is.

Openingstijden

De galerie is vanaf 25 maart geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00. Wanneer u een ander moment wilt komen kijken, bel dan voor een afspraak met 06-29871396

Moglas Galerie Kubaard

Ruim 60 blokpanelen van 60 kustenaars

Moglas Galerie Kubaard (2)

Galerie en glasatelier Moglas in Kubaard Friesland

Stuur een bericht naar "Moglas Galerie"