De Betoverende Tuin

Expositie is afgelopen

De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens', 500 beelden in een verrassende tuin

Tentoonstelling 06-08-2021 t/m 26-09-2021 > Jodoigne
De Betoverende Tuin De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens', 500 beelden in een verrassende tuin
Plan van de tuin (artistieke impressie)
De Betoverende Tuin De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens', 500 beelden in een verrassende tuin (2)
'Lotus' een windsculptuur van de Amerikaanse kunstenaar Lyman Whitaker. Deze scukptuur kan ook op vaste grond geplaatst worden. Vervooer en installatie kan eventueel geregeld worden.
De Betoverende Tuin De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens', 500 beelden in een verrassende tuin (3)
'Mermaid' een beeld in cortenstaal van Jack van Iwaarden de Vreede
De Betoverende Tuin De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens', 500 beelden in een verrassende tuin (4)
Het pronkstuk van de tentoonstelling: de bronzen Metamorphose iv (le papillon) van Didier Becquart. Het is geïnspireerd op het boek 'Metamorphose' van Kafka.
De Betoverende Tuin De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens', 500 beelden in een verrassende tuin (5)
Meerdere Nederlandse kunstenaressen verbroederen in dit deeltje van de tuin:
- Hermien Buytendijk (Humor in Keramiek)
- Irene van der Does de Bye (Glas)
- Mieke Oldenburg (Vrouwen in Keramiek)
'De Betoverende Tuin', een Internationale kunsttentoonstelling in een natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten, ligt halfweg tussen Brussel en Liège en op de ‘RAVEL’-fietsroute die Tienen met Jodoigne en Namur verbindt.

Meer dan 60 beeldhouwers uit België, de omringende landen, USA en Rusland nemen dit jaar deel. U ziet er beelden in glas, brons, metaal, 'Schoon Schroot' (Jan Verschueren), keramiek. Jacques Raemaeke(e)rs met zijn Olifantvogel, de 'Métamorphoses' van Didier Becquart, de fabelachtige mooie keramieken van de Russische kunstenares Elya Yalonetski en vele andere kunstenaars creëerden 'Fabelachtige Wezens', het thema van dit jaar.

Minstens de helft van de bezoekers komt voor de tuin met zijn vele facetten , zoals vijvers, beken, weiden, bossen, de 'Geheime Tuin', labyrint, terrassen, rozenhagen en de talrijke banken om te verpozen met zicht op het Haspengouwse landschap. U vindt er geen exotische planten, maar wel een rijke schakering aan inheemse, spontaan gegroeide wilde planten (wilde orchis in overvloed). Het wordt niet voor niks een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten genoemd.

Corona heeft zijn status van 'Fabelachtig Wezen' verloren, maar de bezoekers zullen de geldende Corona-regels naleven, zoals de website 'De-Betoverende-Tuin.info' gedetailleerd uitlegt.

Een bezoek aan 'De Betoverde Tuin' gecombineerd met de troeven van Brabants Haspengouw en Jodoigne zullen u zeker aangenaam verrassen.

De tentoonstelling is open elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13 en 20 uur. De inkomprijs bedraagt 8€/persoon voor +12, 6€/persoon voor groepen van +10 personen, met een geregistreerde persoonlijke toegangskaart kunt u gratis terugkomen tot eind sep. 2021.

Dit jaar kunnen de bezoekers gebruik maken van een grote parkeerplaats op 400 m van de tentoonstelling. Die is te bereiken langs de Ravel, via een aangename korte wandeling in de schaduw van bomen (adres: Rue de Saint-Marie 1, 1370 Saint-Jean-Geest).

Meer informatie vindt u op onze website www.de-betoverende-tuin.info
De Betoverende Tuin Jodoigne
Straatgevel galerij
De Betoverende Tuin Jodoigne (2)
Het gezellig terras om na te keuvelen
De Betoverende Tuin Jodoigne (3)
Een v
De Betoverende Tuin Jodoigne (4)
Zelfs schuilhutten voor de regen zijn voorzien, maar ook om even te genieten van het zicht op het omringend landschap

De Betoverende Tuin opent tijdens de zomermaanden haar deuren en nodigt de bezoeker uit voor een reis doorheen mysteries en schoonheden, transformaties en metamorfoses.

Deze grote natuurlijke tuin, gesitueerd op de overgang van Vlaams naar Frans, verwelkomt een verrassende, internationale kunsttentoonstelling. Het is eclectisch, met een veelheid aan uitdrukkingsvormen zowel naar geest als naar vorm, verbazingwekkend mooi, soms humoristisch, soms burlesk, poëtisch maar ook bedachtzaam of meditatief …

Tentoonstelling geïnspireerd door en in dialoog met de natuur.

Openingstijden

Woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen tussen 13 en 19 uur tijdens de jaarlijkse tentoonstelling (juli, augustus en september). Gelieve de openingstijden te verifieren via de aankonding van de zomertentoonstelling.

Stuur een bericht naar De Betoverende Tuin