De Betoverende Tuin

Expositie is afgelopen

‘De Betoverende Tuin’ in herfstkleuren

Tentoonstelling 28-09-2022 t/m 09-10-2022 > Jodoigne
De Betoverende Tuin ‘De Betoverende Tuin’ in herfstkleuren
Guy Deltour: La cabane au fond du jardin
De Betoverende Tuin ‘De Betoverende Tuin’ in herfstkleuren (2)
Enkele beelden
De Betoverende Tuin ‘De Betoverende Tuin’ in herfstkleuren (3)
Enkele beelden
De Betoverende Tuin ‘De Betoverende Tuin’ in herfstkleuren (4)
Enkele beelden
De Betoverende Tuin ‘De Betoverende Tuin’ in herfstkleuren (5)
Enkele beelden
Voor de eerste maal opent de internationale kunsttoonstelling ‘De Betoverende Tuin’ gedurende de herfst met beeldhouwwerken in een natuurlijke landschapstuin vol contrasten, verrassingen en herfstkleuren.
De tentoonstelling toont een vierhonderdtal beelden in combinaties van brons, corten staal, composiet, glas, keramiek, metaal, recuperatie.

Onder de kunstenaars vermelden we onder andere:
? Evelyne Hamoir (Belgium; brons): Het vastleggen van momentopnames die een gemoedstoestand, een vluchtig moment, een emotie uitdrukken.
? France Van Hemelrijck (Belgium; hergebruik landbouwgereedschap): Haar fantasie wordt alleen beperkt door de elegantie van de creatie.
? Hermine van der Does (Nederland; glas): Driedimensionale glas structuren met schitterende kleurcombinaties.
? Mag Vermeiren (Belgium; Brons, Keramiek): Naakte soms mythische vrouwenfiguren getooid in tederheid, verlangen, emotie, maar ook trots op hun zijn, een verhaal vertellend.
? Paul Van Cauteren (Belgium; Glas): Abstracte glassculpturen opgebouwd uit gesmolten glas en glaskleurpoeders, soms in combinatie met andere materialen.
? Philippe Stévenart (Belgium; Corten staal, metaal): Een vorm van meditatie waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd om de kunstenaar te vergezellen op zijn reis.

Sommige kunstenaars en kunstwerken van de zomertentoonstelling zullen niet meer aanwezig zijn.

'De Betoverende Tuin 2022' ligt op de taalgrens tussen Jodoigne, Hoegaarden en Tienen, halverwege tussen Brussel, Liège en Namur, en op het 'RAVEL'-fietspad dat Leuven, Tienen, Hoegaarden, Jodoigne met Namur verbindt.

De tentoonstelling is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 19 uur t.e.m. zondag 09 okt. 2022. De inkom is 6 EUR / persoon. Drinks zijn afzonderlijk aan de bar te verkrijgen vanaf 2 EUR.
Adres: Rue du tilleul 22, 1370 Saint-Jean-Geest (Jodoigne).
Contact: Art Sanctuary, De Betoverende Tuin, +32 (0) 493 628 540.
Website: www.de-betoverende-tuin.info, alle praktische informatie: www.de-betoverende-tuin.info/informatie
De Betoverende Tuin Jodoigne
Straatgevel galerij
De Betoverende Tuin Jodoigne (2)
Het gezellig terras om na te keuvelen
De Betoverende Tuin Jodoigne (3)
Een v
De Betoverende Tuin Jodoigne (4)
Zelfs schuilhutten voor de regen zijn voorzien, maar ook om even te genieten van het zicht op het omringend landschap

De Betoverende Tuin opent tijdens de zomermaanden haar deuren en nodigt de bezoeker uit voor een reis doorheen mysteries en schoonheden, transformaties en metamorfoses.

Deze grote natuurlijke tuin, gesitueerd op de overgang van Vlaams naar Frans, verwelkomt een verrassende, internationale kunsttentoonstelling. Het is eclectisch, met een veelheid aan uitdrukkingsvormen zowel naar geest als naar vorm, verbazingwekkend mooi, soms humoristisch, soms burlesk, poëtisch maar ook bedachtzaam of meditatief …

Tentoonstelling geïnspireerd door en in dialoog met de natuur.

Openingstijden

Woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen tussen 13 en 19 uur tijdens de jaarlijkse tentoonstelling (juli, augustus en september). Gelieve de openingstijden te verifieren via de aankonding van de zomertentoonstelling.

Stuur een bericht naar De Betoverende Tuin