Saskia Peschar

Expositie is afgelopen

Kunstlijn Haarlem door kunstenaars van Onder de Toren (KPN gebouw)

Tentoonstelling 02-11-2019 t/m 04-11-2018 > Haarlem
Saskia Peschar Kunstlijn Haarlem door kunstenaars van Onder de Toren (KPN gebouw)
Als groep kunstenaars van Onder de Toren exposeren wij tijdens de Kunstlijn. Het wordt een veelzijdige en interessante expositie. Ik neem deel met werk uit de serie Raakvlakken en ben ook zelf aanwezig.

adres: Hofmanweg 1a Haarlem (Waarderpolder)
Saskia Peschar Haarlem
vervolg van serie Raakvlakken. Wandobject.
2018

Saskia Peschar

Klei ligt als het ware steeds te wachten op mijn aanraking en de warmte van mijn hand. Het werk dat zich dan vormt is zowel een bewust als een onbewust proces. Veel kan inspiratie geven. Ik zie in mijn werk ogenschijnlijke kwetsbaarheid en soberheid, dat fragiele evenwicht tussen teer en sterk, tussen bereikbaar en veraf, tussen open en gesloten, tussen strak en organisch. Het ambachtelijke element van keramiek blijft boeiend en


spannend.
De bouwsels die ik in de periode 2016 -2019 maakte van keramiek met hout, draad en ijzer ontstaan uit herinneringen, verlangens, uit sprookjes en uit spel. Ze vertellen een verhaal.
Ik maak soms gebruiksgoed (kommen, vazen) maar vooral bouwsels, losse ruimtelijke elementen en abstract werk.

Het meer abstracte werk begon met de serie Raakvlakken in 2018. Dit heeft zich ontwikkeld naar mijn huidige werk Cirkels. Ik zit hier nog middenin. Het ene werk roept het andere op. Ik vorm alle elementen van dit werk los en ga dan bouwen. Vormen, lijnen, binnen-en buitenruimte moeten een evenwicht vormen. Soms is het werk symmetrisch, soms grillig, altijd ogenschijnlijk fragiel en breekbaar. Ik stook mijn werk steengoed en gebruik egobes, sinterengobes, oxides, kleurpigmenten en glazuren.

In 2010 studeerde ik af aan de SBB, drie jarige opleiding voor keramische vormgeving en technieken. Sindsdien werk ik in opdracht en exposeer op markten, de Haarlemse kunstroute en kunstlijn. Recentelijk in Kunstencentrum De Kolk in Spaarndam. Ik geef regelmatig les aan volwassenen en kinderen.

Contact

Saskia Peschar
Onder de Toren
Haarlem
Nederland
Tel: 0625484195/0621673440


135 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Saskia Peschar"