Bob Smit Gallery & Concepts

Expositie is afgelopen

Art Week Special: Open Studio Niels Smits van Burgst

Tentoonstelling 09-02-2018 t/m 09-02-2018 > Rotterdam
Bob Smit Gallery & Concepts Art Week Special: Open Studio Niels Smits van Burgst
Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan de open studio van Niels Smits van Burgst op 9, 10 en 11 februari tijdens Art Rotterdam Week 2018. De studio is gevestigd in het SKAR gebouw aan de Borgerstraat 24 op slechts vijf minuten afstand van de Van Nelle Fabriek die het hart vormt van de Rotterdamse kunstbeursweek. Naast open studios kunt u genieten van een speciaal randprogramma met onder andere artist-talks en diverse exposities in en rondom het gebouw.

De studio is te bezoeken op 9, 10 en 11 februari 2018 van 11:00 tot 19:00 uur. De werken van Niels van Burgst zijn ook buiten de Art Week te bezichtigen in Bob Smit gallery.

OVER DE KUNSTENAAR
In de schilderijen van Niels Smits van Burgst lijkt het paradijs van de eeuwige vrijetijdsbesteding aangebroken. Je ziet er vooral landerige jongens die hun stoere overmoed wegdrinken in alcohol, plaatjes makend van elkaar in een omgeving die onverstoorbaar hun onbetekenendheid insluit. De schilder haalt zijn inspiratie uit plaatjes op het internet, waarin in de jongerenvrijetijdsfotografie een geestelijke leegte, een klunzige stoerheid en een ongeneselijk amateurisme gevierd worden. Toch maakt dat de schilderijen niet cynisch. Zijn figuren krijgen vaak zelfs een monumentaal karakter. Zij zijn door de verf opgenomen in hun omgeving. Hun leegte wordt enerzijds een abstractie, anderzijds een scène uit een hedendaagse mythologie. Smits van Burgst balanceert letterlijk steeds tussen het abstracte beeld en de mythologie van de scène. In de ongedwongen internetfoto’s wordt alle diepgang gemeden. In de schilderijen blijkt die echter meer dan aanwezig, zowel in de vorm en techniek als in de inhoud. Zij geven het beeld van een westerse samenleving, puberaal zoekend naar volwassenheid, en van een kunstenaar die zoekt naar perfectie en die betekenis geeft aan de leegte.

Tekst: Bertus Pieters, publicist/kunsthistoricus 2017
Bob Smit Gallery & Concepts Rotterdam

Bob Smit gallery is een jonge dynamische galerie gevestigd aan de Slaak 20 in Rotterdam Kralingen.De focus van de galerie ligt op Rotterdamse Mid-Career kunstenaars die een eigen signatuur hebben. Jaarlijks presenteert de galerie de kunstenaars op verschillende nationale en internationale beurzen. Om de kunstenaars extra te promoten maakt en organiseert Field of Dreams ook diverse tentoonstellingen en beurzen georganiseerd rondom de kunstenaars en hun werk. Zoals: RAW Art Fair, RC Art Fair, NO WALLS Expo, RC Art at North Sea Jazz en Masters of Rotterdam.
De galerie werkt ook als Art Consultancy voor bedrijven, instellingen en voor particulieren, als adviseur of bemiddelaar in hedendaagse.

Openingstijden

vr:   12.00 - 17.00 uur
zat: 13:00 - 17:00 uur 
of bezichtiging op afspraak

Contact

Bob Smit Gallery & Concepts
Slaak 20
3061 CS Rotterdam
Nederland
Tel: 0624876594

www.bobsmit.com

2090 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Bob Smit Gallery & Concepts