Breed Art Studios

Expositie is afgelopen

Christian Zanotto EMPYREUM

Tentoonstelling 09-12-2017 t/m 13-01-2018 > Amsterdam
Breed Art Studios Christian Zanotto EMPYREUM
STICHTING BREED ART presenteert

CHRISTIAN ZANOTTO EMPYREUM

TENTOONSTELLING: 9 DECEMBER 2017 – 13 JANUARI 2018

CURATOREN: SONIA ARATA EN LUCA REZZOLLA

VERNISSAGE: ZATERDAG 9 DECEMBER 2017 – 17:00 / 21:00

SOLO UITVOERING OP CELLO DOOR ALEKSANDRA KASPERA AT 19:00

LIVE BROADCAST AT 19:00 facebook.com/breedartstudios>

ADRES: HET LAAGT 178, BLOK H – 1025 GL AMSTERDAM – NL Plattegrond >

Stichting Breed Art verheugt zich de solotentoonstelling EMPYREUM met werk van Christian Zanotto te kunnen presenteren. De tentoonstelling is samengesteld door Sonia Arata en Luca Rezzolla, en de officiële opening zal plaatsvinden op Zaterdag 9 December 2017 van 17-21 uur. Breed Art Studios is gevestigd in Amsterdam-Noord, Het Laagt 178, (Plan Van Gool).

De installatie, die tot en met 13 januari 2018 te zien zal zijn , zal de ‘white cube’ van de expositiezaal omtoveren in een holografisch theater, een toneel van caleidoscopische projecties, die de hele ruimte over 360 graden zullen beslaan. De bezoekers kunnen zich vrij door de ruimte bewegen, om opgenomen te worden in een levendige en zwevende wereld van licht en kleur.

De locatie gebonden video-installatie EMPYREUM is opgebouwd uit 12 holografische projectieschermen: rechthoekige, lineaire modules, in paren in de ruimte geplaatst, die, onvoorspelbare trajecten volgend, golvende digitale entiteiten in beeld brengen en weerspiegelen. Beelden die gecreëerd en tot leven gebracht zijn in de virtuele wereld van Christian Zanotto. De gewichtloze figuren vermenigvuldigen zich in een digitaal universum, een soort hemelrijk op schaal, dat onder ons tot leven is gebracht door de lichtende stralen van de beamers in een rondedans van schittering, galm, reflecties en etherische verschijningen.

Open geometrische structuren en een immateriële werkelijkheid kruisen elkaar in dit hedendaagse visioen van een digitale hemel, bevolkt door een scala aan gevleugelde figuren, engelen met glanzende vlerken, die zich aan ons voordoen in een choreografie van fladderende bewegingen, in een zwaartekrachtloze dimensie op een onstoffelijk niveau.

Christian Zanotto, die sinds 2000 afwisselend in Amsterdam en Venetië woont en werkt, is bezig met een bijzonder artistiek onderzoek, gericht op het samenbrengen van materieel en immaterieel, van de virtuele en de traditionele wereld, en hoe die onderling communiceren. De kunstenaar creëert ontastbare sculpturen die hij vervolgens vertaalt in muur beelden op kristal panelen of holografische films en installaties: audiovisuele werken die de toeschouwer confronteren met een “andere” context, aangrenzend, evenwijdig en even werkelijk als die we gewoonlijk waarnemen, een enscenering van meerdere niveaus van de werkelijkheid. Christian Zanotto’s C.V. >

Breed Art is een stichting voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van media en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.

Aleksandra Kaspera is in 1984 geboren in Riga, Letland. Naast haar solo carrière werkt ze vaak samen met violiste Lisa Jacobs en The String Soloists. The String Soloists zijn reeds uitgevoerd op grote podia in Nederland (Concergebouw Amsterdam, Paleis Het Loo, Tivoli Vredenburg, De Harmonie Leeuwarden, Stadsgehoorzaal Leiden, Muziekgebouw Eindhoven), Duitsland, Italië en werden uitgenodigd om live uit te voeren op de Nederlandse radio en TV. Aleksandra Kaspera – C.V. >
Breed Art Studios Amsterdam
Empyreum Flyer, foto Christian Zanotto.
Breed Art Studios Amsterdam (2)
Rusudan Khizanishvili | Papa Adama
Imaginary World
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (3)
RestArt 2017
September 02 – October 14 2017
Group Exhibition with dutch and international artists.
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (4)

Breed Art Studios is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van materialen en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios is gesteund door Stichting Breed Art (non-profit).

Openingstijden

Do - vr - za: 12:00 - 18:00 uur

Stuur een bericht naar "Breed Art Studios"