Breed Art Studios

Expositie is afgelopen

Futurarcheology

Tentoonstelling 20-01-2018 t/m 10-03-2018 > Amsterdam
Breed Art Studios Futurarcheology
Foto Luca Rezzolla
Breed Art Studios Futurarcheology (2)
Foto Luca Rezzolla
FUTURARCHEOLOGY

Wat als archeologen uit de toekomst later voorwerpen uit onze tijd opgraven?

Zoek je antwoord in FUTURARCHEOLOGY, een tentoonstelling tussen toekomst en verleden met Bi en Driedimensionale werken van Mustafa Sener (TR / NL), Susan Kooi (NL), Marielle van den Bergh (NL) en Mels Dees (NL), samengesteld door Luca Rezzolla.
De expositie, gepresenteerd door Stichting Breed Art, is te zien in Breed Art Studios, Het laagt 178 Amsterdam-Noord, van 20 januari t/m 10 maart 2018.
De opening vindt plaats op zaterdag 20 januari van 17:00 tot 21:00. Live-uitzending op facebook.com/BreedArtStudios vanaf 19.00 uur.
Verder is FUTURARCHEOLOGY te zien t/m 10 maart 2018
do - vr - za: 12.00 - 18.00 uur.

Mustafa Sener is een Amsterdamse kunstenaar met een Turkse achtergrond. Zijn werk is duidelijk geïnspireerd door de bakermat van de oosterse en westerse cultuur.
Susan Kooi reist naar Italië, Portugal en Japan om te werken met verschillende tradities van keramische ambachten. Zij zoekt het bewijs van gebruik en de betekenis van het object, zowel echte en fictieve tijdens zijn levensduur en in de toekomst.
Mels Dees en Mariëlle van den Bergh delen die interesse en reizen daarvoor de wereld rond. De ervaringen die zij daarbij opdoen vindt men terug in hun werk: sculpturen, wandtapijten, foto’s en schilderijen.
Mariëlle werkt momenteel als artist-in-residence bij het EKWC, European Ceramic Workcentre in Oisterwijk.

De exposerende kunstenaars leveren een extra bijdrage aan het publiek door twee workshops te geven:

1) 17 februari: Workshop “Van ver en dichtbij” vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in Het Breedhuis (Het Breed 16). Buurtbewoners en bezoekers van alle leeftijden worden uitgenodigd om met een dierbaar voorwerp naar Het Breedhuis te komen, waar zij voor verschillende achtergronden gefotografeerd zullen worden door Mels Dees en Mariëlle van den Bergh.
2) 10 maart: Workshop “Archeofuturistische sculpturen kleien met Mustafa en Susan” vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in de huiskamer van Breed Art Studios: In deze workshop, begeleid door beeldend kunstenaars Mustafa Sener en Susan Kooi, gaan we de uitdaging aan om ons in te beelden wat mensen in de toekomst maken. We gaan onze enige collectie archeofuturistische sculpturen kleien, met DAS zelfdragende klei, zodat iedereen zijn of haar sculptuur gelijk mee kan nemen.
Dit vormt een laagdrempelige gelegenheid, om met de kunstenaar in kwestie in contact te komen. Na elke workshop wordt een rondleiding van FUTURARCHEOLOGY en een proeverij van gezonde zelfgemaakte pizza's aangeboden.
Breed Art is een stichting voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van media en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios Amsterdam
Francesco Candeloro | Marc Philip van Kempen ALTERNE VISIONI
>catalogus https://breedartstudios.net/product/alterne-visioni-catalogue/
Breed Art Studios Amsterdam (2)
Empyreum Flyer, foto Christian Zanotto.
Breed Art Studios Amsterdam (3)
Rusudan Khizanishvili | Papa Adama
Imaginary World
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (4)
RestArt 2017
September 02 – October 14 2017
Group Exhibition with dutch and international artists.
Curator Luca Rezzolla

Breed Art Studios is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van materialen en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios is gesteund door Stichting Breed Art (non-profit).

Openingstijden

Do - vr - za: 14:00 - 18:00 uur

Contact

Breed Art Studios
Het Laagt 178
1025 GL Amsterdam
Nederland
Tel: 0646575023

breedartstudios.net

507 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Multimedia
  • Installatie

Stuur een bericht naar Breed Art Studios