Breed Art Studios

Expositie is afgelopen

Affiliati Peducci Savini (IT) | Jean Philippe Paumier (FR/NL) 'MATTER MATTERS!'

Tentoonstelling 17-03-2018 t/m 27-04-2018 > Breed Art Studios, Het Laagt 178, 1025GL Amsterdam
Stichting Breed Art is trots te presenteren:

Affiliati Peducci Savini | Jean Philippe Paumier
‘MATTER MATTERS!’ – (Materie is belangrijk!)
17 maart – 27 april 2018, Breed Art Studios, Het Laagt 178 1025GL,
samengesteld door Luca Rezzolla.

OPENING: Zaterdag 17 maart 17.00 – 21.00 uur.

Live uitzending en performance op> facebook.com/breedartstudios van 7PM.

Matter Matters! presenteert kunstwerken die dynamische grenzen verkennen in de relatie tussen kunstenaar / materie / vorm en zal laten zien hoe een gemeenschappelijke interesse voor oude technieken rond materiemanipulatie verschillende esthetische resultaten kan opleveren bij het decontextualiseren van objecten en materialen.

De site-specifieke zeepinstallatie van de Franse-Amsterdamse kunstenaar Jean Philippe Paumier omringt de innovatieve marmeren sculpturen van het Italiaanse kunstenaarsduo Affiliati Peducci Savini, dat voor het eerst in Nederland exposeert.

Zeep en metaal, marmer en elektroden zal de ruimte van de witte kubus van Breed Art Studios vullen. Jean Philippe zal de bezoekers vragen om zijn minimale pop-installatie met natte handen aan te raken terwijl Matteo en Mattia een aantal werken zullen laten zien waarin sculptuur wetenschap wordt.

Paumier’s werk ontwikkelt een object-gebaseerde beschouwing over de singulariteit van consumentenproducten op het gebied van hedendaagse kunst.
De ontkenning van de gebruikswaarde zou iemand in staat moeten stellen om de primaire eigenschappen van een bepaald object te overwegen: vorm, kleur, textuur…Door afstand te nemen van het praktische aspect, zou men mogelijk meer aandacht kunnen besteden aan zijn poëtische inhoud en subtiele welsprekendheid. Hedendaagse kunst vaak bevraagt massaproductie en consumentisme in termen van radicale sociologische kritiek. Paumier’s werk stelt voor om het object op een ander niveau te onderzoeken en een intuïtiever contact ermee tot stand te brengen. Het doorbreken van de vanzelfsprekendheid van het object zou de toeschouwer in staat moeten stellen om zijn zicht erop te verfrissen en aanleiding tot nieuwe mentale associaties te geven.

Affiliati Peducci Savini zijn niet alleen twee kunstenaars, zij vertegenwoordigen een plaats, een voormalig roze steengroeve waar ze wonen en werken. Hier, binnen de berg, net achter de stad Assisi, is er een plein met verspreide witte wezens, elk verbonden met zijn eigen verhaal en met al die mensen die de Affiliati een plaats van onderzoek en experimenten vinden. Een terugreis gericht op een vernieuwing, op een verandering van gegeven noties, die een effect van vervreemding van het kunstwerk bereikt: Marmeren sculpturen die buigen voor de lichtheid van karton, op een platenspeler spelen, verkruimelen als polystyreen, verbranden als stukjes hout, vervormen als vacuümverpakte, zachte stoffen.

Jean Philippe Paumier is geboren in Tours (Frankrijk) in 1980. Afgestudeerd aan de kunstacademie van Rouen (Master of Arts) en aan de Universiteit Paris1-Sorbonne (Bachelor in de Geschiedenis van de kunst), hij woont en werkt in Amsterdam.
Vind meer>: https://paumier.weebly.com/

Matteo Peducci (geboren in Umbrië in 1980) en Mattia Savini (geboren in Toscane in 1982) ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan de Academie voor de Kunsten in Carrara. Van 2007 tot 2010 kregen de beeldhouwers een groot kunstproject in Thailand om drie marmeren monumenten te creëren: twee voor het beeldenpark van Mahidol University en één ter ere van Sirivannavari Nariratana, de prinses van Thailand. Hun samenwerking met de Galleria Rubin van Milaan begon in 2008 – parallel aan het project in Thailand – en betrokken de twee kunstenaars bij talrijke internationale tentoonstellingen en kunstbeurzen zoals de Kunst Zürich Art Fair en de Preview Berlin Art Fair. Sinds 2013 voeren Matteo Peducci en Mattia Savini ook onderzoek naar galvanisering, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van hun Electrosculpture methode. In hetzelfde jaar verhuisden ze ook hun werkplaats van Carrara naar Assisi. Zich realiserend dat zij samen een erfenis van traditionele vaardigheden bezitten, begonnen de Affiliati-kunstenaars de basis te leggen voor een beeldhouwschool, gericht op hun studenten historische technieken en kennis door te geven. Sinds 2014 werken Affiliati nauw samen met universiteiten, met onderzoek naar geopolymeermaterialen.

Vind meer>: http://www.affiliatiart.com/
Breed Art Studios Amsterdam
Empyreum Flyer, foto Christian Zanotto.
Breed Art Studios Amsterdam (2)
Rusudan Khizanishvili | Papa Adama
Imaginary World
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (3)
RestArt 2017
September 02 – October 14 2017
Group Exhibition with dutch and international artists.
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (4)

Breed Art Studios is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van materialen en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios is gesteund door Stichting Breed Art (non-profit).

Openingstijden

Do - vr - za: 12:00 - 18:00 uur

Stuur een bericht naar "Breed Art Studios"