Breed Art Studios

Expositie is afgelopen

Margot Klein Tiessink | Harry van der Woud REASSEMBLE

Tentoonstelling 13-10-2018 t/m 17-11-2018 > Amsterdam
Breed Art Studios Margot Klein Tiessink | Harry van der Woud REASSEMBLE
Foto Luca Rezzolla, Margot Klein Tiessink, Harry van der Woud.
Stichting Breed Art presenteert
Margot Klein Tiessink | Harry van der Woud
REASSEMBLE
(13 oktober- 17 november 2018),
samengesteld door Luca Rezzolla.

De OPENING vindt plaats op zaterdag 13 oktober van 17.00 tot 21.00 uur op Breed Art Studios, Het Laagt 178 1025GL Amsterdam.
Een workshop waar de verbeelding wordt gevierd en een rondleiding door de kunstenaars staat gepland voor zaterdag 10 november om 15.00 uur.

REASSEMBLE is een ode aan de verbeelding, de zuurstof voor de geest.

Margot Klein Tiessink (Meppel, Nederland), afgestudeerd aan de academie Minerva Groningen, woont en werkt in Amsterdam.

“Mijn werk is een samensmelting van meerdere beelden over elkaar, waardoor een bijzonder twee dimensionaal beeld ontstaat. Een analogie met de hedendaagse hoeveelheid aan beelden in ons dagelijks leven. Rode draad is het verlangen naar wat was, is en kan zijn. Fictie als herinnering, herinnering als fictie.
De materiaalbehandeling en de kleurrijke voorstelling komen over als stof, dat proces ervaar ik als fascinerend, dat je in staat bent een alternatieve wereld te scheppen. Ik leg de tijd om me heen vast door middel van fotografie, deze foto’s vormen de basis van mijn schilderijen.”

Harry van der Woud (Leeuwarden, Nederland), afgestudeerd aan de academie Minerva Groningen, woont en werkt in Amsterdam.

“Transformatie in plaats van voorgekookte keuzemogelijkheid. Leven in plaats van geleefd te worden, ontsnappen in plaats van ingebonden worden in een bedacht lichaam in de hoop geaccepteerd te worden, maar door wie? Beeldvorming en identiteit lijken te worden bepaald door het bekeken worden door de Ander en door diens beoordeling. Als ik niet wil verdrinken in andermans projecties, gedrag, hoop en macht, dan moet ik waarheden en werkelijkheden zelf verzinnen. Deze bezigheid ligt niet alleen aan de basis van mijn plannen en ideeën, maar kan ook dagelijks hernieuwd worden toegepast.”
Breed Art Studios Amsterdam
Empyreum Flyer, foto Christian Zanotto.
Breed Art Studios Amsterdam (2)
Rusudan Khizanishvili | Papa Adama
Imaginary World
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (3)
RestArt 2017
September 02 – October 14 2017
Group Exhibition with dutch and international artists.
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (4)

Breed Art Studios is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van materialen en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios is gesteund door Stichting Breed Art (non-profit).

Openingstijden

(woe) - do - vr - za: 14:00 - 18:00 uur

Stuur een bericht naar "Breed Art Studios"