Breed Art Studios

Expositie is afgelopen

Het geheim van Eva (Il segreto di Eva)

Tentoonstelling 17-10-2019 t/m 08-11-2019 > Amsterdam
Breed Art Studios Het geheim van Eva (Il segreto di Eva)
ART Commission Genua (It) presenteert, in samenwerking met Breed Art Studios Amsterdam, de groepstentoonstelling van vrouwelijke hedendaagse kunstenaars met de titel:

HET GEHEIM VAN EVA - VII ed. AMSTERDAM

Van 17 oktober tot en met 8 november 2019 presenteert Art Commission in Amsterdam de zevende editie van het vrouwelijke collectief "Het geheim van Eva" (Il Segreto di Eva), samengesteld door Virginia Monteverde, voor deze editie met de medewerking van Luca Rezzolla.
De opening vindt plaats op donderdag 17 oktober van 17.00 tot 20.00 uur in de projectruimte van Breed Art Studios, Het Laagt 178 1025GL Amsterdam.

Het samenwerkingsverband “Het geheim van Eva” ontstond in 2016 in Genua, geboren vanuit een idee van Virginia Monteverde, die - in samenwerking met de kunstcriticus Viana Conti - de eerste kern van kunstenaressen samen bracht.

De beeldende kunst categorieën, die de deelneemsters toepassen of die zij op hun eigen manier bewerken zijn: digitale kunst, fotografie, video, schilder- en beeldhouwkunst, conceptuele, objectieve, symbolische en bewegingsinstallaties. Traditie én innovatie zijn aldus vertegenwoordigd in de tentoonstellingscontext, in gebieden waar technologie in dialoog gaat met poëzie en de oneirische, filosofische, psychische, alchemistische, de extra en intra persoonlijke dimensie, op een performatieve en schriftuurlijke manier. Verbanden en continuïteit worden blootgelegd tussen de tentoongestelde werken van de kunstenaars, wier gemeenschappelijke grond vrouw is. [...] (uit de tekst van Viana Conti)

Deelnemende kunstenaressen:
Connie Bellantonio, Isabel Consigliere, Carla Crosio, Georgia Fambris, Sabina Feroci, Lory Ginedumont, Carla Iacono, Pina Inferrera, Fukushi Ito, Margherita Levo Rosenberg, Luisa Mazza, Viviana Milan, Virginia Monteverde, Paola Rando, Renata Soro.

Openingstijden: vr - za - zo 13.00 / 18.00 uur
Metro M52 Halte Noord, lopen 10 min. of bus 34, 36, 38 Halte Olof Palmeplein
Breed Art Studios Amsterdam
Empyreum Flyer, foto Christian Zanotto.
Breed Art Studios Amsterdam (2)
Rusudan Khizanishvili | Papa Adama
Imaginary World
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (3)
RestArt 2017
September 02 – October 14 2017
Group Exhibition with dutch and international artists.
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (4)

Breed Art Studios is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van materialen en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios is gesteund door Stichting Breed Art (non-profit).

Openingstijden

Do - vr - za: 12:00 - 18:00 uur

Stuur een bericht naar "Breed Art Studios"