favorietenVerwijder uit favorieten

Arti-Shock

Meer...
Expositie is afgelopen

'Naguals' Riëlle Beekmans & Linaaa

Tentoonstelling 25-08-2019 t/m 12-09-2019 > Rijswijk
Arti-Shock 'Naguals' Riëlle Beekmans & Linaaa

'Naguals in klei'
riëlle beekmans & Linaaa

Klei is een materiaal dat op een natuurlijke manier een gedaanteverwisseling ondergaat. Tijdens het modeleren verandert de klei van flexibel naar stijf, en na het stookproces in de oven is de verandering naar steen compleet. Het is dan ook een voor de hand liggende keus om met klei een verhaal over metamorfose uit te beelden.

Nagual is de Meso-Amerikaanse naam voor een mens, die in staat is om spiritueel of fysiek in een dier te transformeren. "In uiteenlopende culturen over de hele wereld kom je verhalen tegen waarin mensen veranderen in dieren en andersom. Deze naam sprak ons aan, we vinden de klank mooi. Dat onze samenwerking transformatie als thema zou krijgen stond vast. We zijn beiden gefascineerd door het idee dat alles om ons heen voortdurend in beweging is. Alles is altijd in beweging."

Linaaa is van oorsprong een schilder. Vanuit het platte vlak is ze ruimtelijk gaan werken. Haar kleien beelden zijn o.a. geïnspireerd op gargouilles, beschermende wezens op of aan een gebouw. riëlle beekmans volgde de opleiding autonome keramiek aan de academie in Den Bosch. Beide kunstenaars werken in klei en ook in de thema’s van hun werk zijn verbanden. Ze hebben ieder een eigen beeldtaal en laten op een andere manier het verhaal van metamorfose zien. Een beeld van Linaaa ziet er aan elke kant anders uit. Net zoals je in de natuur iets herkent in de vorm van een wolk of de lijnen van een bergkam, als je het denkt te kunnen vastpakken is het weer weg en lijkt het op iets anders. In de beelden van riëlle zie je haast letterlijk de transformatie van het ene naar het andere. De poten van de honden zijn handen, de hele houding van de hond heeft iets menselijks.

In de tentoonstelling is ook een werkplek ingericht waar de kunstenaars in het weekend werken, als u zin heeft is er ook een stukje klei voor u!

Arti-Shock

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Arti-Shock"