Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Aardse aanrakingen

Tentoonstelling 27-03-2021 t/m 15-04-2021 > Rijswijk
Arti-Shock Aardse aanrakingen
(etalage) duotentoonstelling van Carole Swarthof en Loes Schepens
Steen en klei
Carole Swarthof is beeldhouwster en werkt volgens de 'taille direct' methode. De zoektocht naar de meest ideale vorm of beweging houdt vaak gelijke tred met haar persoonlijke zoektocht in het leven. De abstracte beelden zijn vloeiend en organisch van vorm en zijn aaibaar en gemaakt van diverse steensoorten: marmer, travertijn, onyx, seleniet en albast, maar ook van klei. De bezoeker wordt uitgenodigd om de beelden te voelen en te ervaren. Verandering, beweging, ruimte, verbinding en intimiteit zijn centrale thema's in het werk. De laatste tijd is Carole bezig met een experiment met 3D prints die ze voorziet van een metaallaag (brons of tin).
Papier
De (wand)sculpturen die Loes Schepens maakt, met puur natuurlijke materialen, dragen zintuiglijke ervaringen uit. Het zijn geen direct herkenbare vormen, ze zijn amorf, abstract, ogenschijnlijk eenvoudig. De werken zijn te herleiden uit natuurlijke omgevingen, dieren, planten en hun structuren. Met deze objecten wil de kunstenaar de onthechting die we met de natuur ervaren vertragen. Ze maken ons bewust van referenties die we zelf op een wandeling aan zee of in de bossen ervaren. Tegelijk spiegelt de natuur ons ook vergankelijkheid en verandering voor. Door de veranderingen die optreden in de natuur krijgt de mens wisselende zintuiglijke ervaringen. De tactiliteit die de wandobjecten uitstralen voedt het gevoel dat je de objecten wil aanraken. Tegelijk is ook het arbeidsintensieve maakproces een aanzet tot bewustwording, verdieping en waardering van het materiaal papier.
www.caroleswarthof.exto.nl
https://loesschepens.nl/
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

25 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock