Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Theo Damsteegt en Will Leonard

Tentoonstelling 23-10-2022 t/m 10-11-2022 > Rijswijk
Arti-Shock Theo Damsteegt en Will Leonard
PATRONEN VAN VORMEN EN LETTERS


Het werk van Will Leonard is beïnvloed door een 4-jarige studie van beeldhouwen, schilderen en prent maken in New York, gevolgd door een verblijf van 30 jaar in India.
De Indiase vormen, kleuren en patronen zijn terug te vinden in zijn stukken. Respect voor de vele uren die Indiase ambachtslieden besteden aan repetitief werk wordt weerspiegeld in de patronen van de collages. Kleine onregelmatigheden zijn typisch voor dit soort handwerk en geven een authentieke kwaliteit aan het werk.

Ook veel linosnedes van Theo Damsteegt laten herhalingen zien door zijn gebruik van de “schuifdruk”-techniek. Daarbij wordt een afdruk gemaakt van het lino-blok, en dan wordt het blok of het papier een stukje verschoven en een nieuwe afdruk gemaakt van hetzelfde blok op hetzelfde papier. Dat proces wordt een aantal keer herhaald in een regelmatig patroon, en heeft vaak een diepte-effect.
Hier wordt de schuifdruk toegepast op het thema “letters”, in dit geval het Hebreeuwse schrift. Dit thema is geïnspireerd door een langdurige ervaring met teksten in diverse schriftvormen en talen.
Aparte letters of soms hele woorden worden door het verschuiven tot nieuwe, bijna abstracte beelden – en het kan voor de toeschouwer een puzzel zijn om elke verschijning van de grondvorm terug te vinden in het patroon van verschuivingen. Kennis van het Hebreeuwse schrift is daarvoor niet nodig; bij elk werk wordt de grondvorm van de letter of het woord aangegeven.


Opening zondag 23 oktober om 15.00 uur.
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

38 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock