Arti-Shock

Expositie is afgelopen

De Vos en De Hond

Tentoonstelling 16-06-2024 t/m 04-07-2024 > Rijswijk
Arti-Shock De Vos en De Hond
Anja Lemmen en Riëlle Beekmans

Met de titel ‘De Hond en de Vos’ knipogen Anja en Riëlle naar het werk van hun gezamenlijke held Toon Tellegen. Toon Tellegen is een Nederlands schrijver, arts en dichter die met name bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Anja Lemmen, illustrator, kunstenaar met de schaar en Riëlle Beekmans, beeldenmaker, laten hun werk zien in Galerie Arti Shock. De titel van de expositie ‘De Vos en De Hond’ is het begin van een avontuur, waar de beelden en de illustraties al bestaan en de verhalen alleen nog maar verteld hoeven te worden. Anja en Riëlle vullen elkaar aan in het maken van magische, sprookjesachtige figuren die tot de verbeelding spreken. Beiden tonen hun verhaal in stevige, duidelijke, kleuren en vormen.

Anja laat naast collages van dierfiguren ook andere thema’s uit haar oeuvre zien zoals stillevens, en illustraties uit de twee zelfgeschreven boeken en Pepijn wordt Wijs en Psychose in kleur. Omdat Anja in haar collages houdt van helderheid en overzicht, kiest ze voor gestileerde, grafische vormen en een beperkt kleurpalet. Ze spreekt zich graag duidelijk uit. Met deze helderheid trekken de illustraties je een magische, gelaagde wereld in.

Met de honden die Riëlle laat zien, is iets vreemds aan de hand. De poten van de honden zijn handen, de houding van de hond lijkt iets menselijks te hebben. Is de mens in een dier veranderd? Of verandert hond langzaam in een mens? Naast de honden laat Riëlle Januskoppen zien. Een Januskop is één hoofd met twee gezichten, een beeld met twee voorzijdes dus. De koppen zijn groter dan levensgroot en gemaakt in de vorm van een stulpmasker.Opening op zondag 16 juni om 15.00 uur. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo Upp Jazz.Workshop
Anja geeft op zondag 30 juni van 14.00 tot 16.00 een workshop over illustreren. We gaan het hebben over ‘figuratiecompostie’. Je gaat een verhaal fragment illustreren over twee zelfbedachte verhaalfiguren. Of je kiest een verhaalfragment met twee figuren uit het werk van Toon Tellegen.
Inschrijven via: artischockrijswijk@gmail.com
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

3 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock