Martijn Versteeg

Meer...
Expositie is afgelopen

WG-Gallery — Charcoal-realisme

Tentoonstelling 05-05-2018 t/m 28-06-2018 > Dordrecht

Kenmerkend aan zijn vrij werk is dat het vrijwel enkel tronies omvat. Dit heeft als primaire reden zoals hij zegt: “Ieder mens is mooi, simpelweg om wie het is. Hoe anders kun je dit vertalen, dan door het te tekenen. Het idee om dit op groot formaat en precisie in detail te baseren, is mijn toevoeging aan de persoon in elk portret.” met deze gedachten zijn onder andere: Anny, Joy, Vlaams, Robijn en Veens gemaakt.

Martijn Versteeg

Martijn Versteeg is een beginnend figuratief kunstenaar, die de focus legt op grafiet en houtskool op papier. Anno 2018 telt hij zes jaar van intensief tekenen in het realisme. Zijn werken zijn herkenbaar aan contrasterende voorstellingen, waarbij het merendeel tronies omvat met een uiterst sprekende natuurgetrouwheid. De gezichten worden met een centraalcompositie gepresenteerd op een donkere achtergrond. De compositie en belichting maken dat het oog op verschillende manieren wordt geprikkeld. Sedert 2016 wordt er geëxperimenteerd met olieverf.

Deze kenmerken hebben zich bij zijn eerste expositie (Beeldend Veenendaal) al de eerste prijs opgeleverd, en ondertussen al verschillende (internationale) prijzen waaronder De Nederlandse Portretprijs in 2017.

Martijn Versteeg Zeist

Zelfportret

Stuur een bericht naar "Martijn Versteeg"