Martijn Versteeg

Meer...
Expositie is afgelopen

CODA — Tekening van het Jaar

Tentoonstelling 20-01-2018 t/m 18-03-2018 > Apeldoorn

Schilderij van het jaar is een unieke schilderwedstrijd voor kunstschilders uit Nederland en België. De zesde editie is uitgebreid met de nieuwe wedstrijd Tekening van het jaar 2017. Dit jaar werden er 1182 schilderijen door 583 kunstenaars ingezonden. 233 kunstenaars zijn verantwoordelijk voor 470 tekeningen.

In CODA Kenniscentrum en de Verdieping zijn de tien finalisten van Schilderij van het jaar én Tekening van het jaar te zien. Daarnaast toont CODA van elke finalist een extra inzending. ACEC presenteert in dezelfde periode een overzicht van de werken van twintig genomineerden.

Martijn Versteeg

Martijn Versteeg is een beginnend figuratief kunstenaar, die de focus legt op grafiet en houtskool op papier. Anno 2018 telt hij zes jaar van intensief tekenen in het realisme. Zijn werken zijn herkenbaar aan contrasterende voorstellingen, waarbij het merendeel tronies omvat met een uiterst sprekende natuurgetrouwheid. De gezichten worden met een centraalcompositie gepresenteerd op een donkere achtergrond. De compositie en belichting maken dat het oog op verschillende manieren wordt geprikkeld. Sedert 2016 wordt er geëxperimenteerd met olieverf.

Deze kenmerken hebben zich bij zijn eerste expositie (Beeldend Veenendaal) al de eerste prijs opgeleverd, en ondertussen al verschillende (internationale) prijzen waaronder De Nederlandse Portretprijs in 2017.

Martijn Versteeg Zeist

Zelfportret

Stuur een bericht naar "Martijn Versteeg"