Toos van Holstein

Expositie is afgelopen

The 70-Series and More

Tentoonstelling 06-10-2019 t/m 03-11-2019 > Breukelen
Toos van Holstein The 70-Series and More
The sky is the limit
Toos van Holstein The 70-Series and More (2)
Penombra
Toos van Holstein maakte ter viering van een heuglijk jaar 70 kleine werken: 35 olieverven van 20-20 cm en 35 mixed media werken op alu-dibond van 25-25 cm. Daarnaast creëerde ze ook nog een groot aantal nieuwe 'cityscapes'. Deze expositie is te bekijken in Galerie Peter Leen XL te Breukelen (Herenstraat 25).
Te gelijkertijd met deze expositie verscheen het nieuwe boek 'TOOS VAN HOLSTEIN II, for me art is travelling the mind'. Meer dan 200 pagina's met foto's van schilderijen, beelden en steendrukken van Nederlands Briljanten Kunstenaar 2016 naast beschouwingen van haarzelf en artikelen door anderen. Te bestellen bij de kunstenaar zelf voor €35 (toosvanholstein@xs4all.nl)
Toos van Holstein Middelburg
atelier Toos van Holstein, Korendijk 56, Middelburg
Toos van Holstein Middelburg (2)
Happy hour, olieverf
Toos van Holstein Middelburg (3)
Duomo,olieverf
Toos van Holstein Middelburg (4)
Expectations, olieverf

Als onafhankelijk denkend kunstenaar heeft Toos van Holstein ( in 2016 Nederlands Briljanten Kunstenaar via de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar) al haar hele kunstenaarsleven lang, tegen de modetrends in, gekozen voor haar eigen weg. De weg van haar "figuurlijke kunst", zoals ze die noemt. Met haar rijke fantasie en zeer persoonlijke kleurgebruik schept zij een volstrekt eigen wereld op haar olieverfschilderijen, gebaseerd op herkenbare elementen. Maar wel een wereld met vele lagen, zowel letterlijk als figuurlijk, waarin ook vaak de invloed van de vele culturen op aarde te bespeuren is.
Daarnaast is Toos van Holstein ook bekend vanwege haar steendrukken, aquarellen, beelden in brons, aluminium en kunststof en haar digitale werken op alu-dibond.
Ze exposeerde bij galerieën en andere kunstcentra in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Italië, China en de USA.

Openingstijden

+31118642071
altijd open op de 1ste zondag van de maand (behalve januari) van 13-17 uur

Stuur een bericht naar "Toos van Holstein"