favorietenVerwijder uit favorieten

vd2L keramiek

Meer...
Expositie is afgelopen

Niijker oude industriele gebouwen

Tentoonstelling 02-02-2018 t/m 30-05-2018 > Nijkerk

Ik heb een impressie gemaakt van een 10-tal bedrijfsgebouwen en fabrieken uit Nijkerk. Het gaat om zowel bestaande gebouwen als ook om gebouwen die al lang verdwenen zijn. Op elk bouwwerk staat een stukje tekst om de historie van het pand te duiden.
Deze gebouwen zijn te zien in museum Nijkerk, Venestraat 16, Nijkerk
dinsdag t/m vrijdag 13.30-16.30
zaterdag 10.00-16.00 uur

vd2L keramiek

Bijna al mijn werk heeft een link met (oude) industrie of bedrijfsgebouwen.
Wat mij hierin aantrekt is: De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen. Maar ook dat doordat dingen niet weggewerkt zijn duidelijk de constructies te zien zijn, hoe wordt een gebouw gedragen, hoe zitten de leidingen, hoe is een ketel geconstrueerd. Ik hou van het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.
Mijn keramiek is handgevormd en wordt veelal opgebouwd met platen klei. De meeste werkstukken worden voorzien van sinter-engobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen.
Inspiratie haal ik uit oude gebouwen en fabrieken in mijn omgeving, maar ook op vakantie of via internet. De wereld is mijn zoekgebied.
Sinds een aantal jaar heb ik een eigen atelier en werk ik onder de naam vd2l-keramiek. Ook ben ik begonnen met het maken van grafiek. Hierbij gebruik ik hetzelfde thema als onderwerp.

vd2L keramiek Nijkerkerveen
vd2L keramiek Nijkerkerveen (2)
vd2L keramiek Nijkerkerveen (3)
vd2L keramiek Nijkerkerveen (4)

Stuur een bericht naar "vd2L keramiek"