Galerie Terra Delft

Expositie is afgelopen

ZhenXi; delen doet groeien

Tentoonstelling 01-03-2018 t/m 31-03-2018 > Delft
Galerie Terra Delft ZhenXi; delen doet groeien
Galerie Terra Delft ZhenXi; delen doet groeien (2)
ZhenXi: “Schoonheid overwint verschillen. Delen doet groeien.”

De naam ZhenXi betekent in het Chinees: met liefde handelen, ergens je hart inleggen. Dat de twee kunstenaars: Li Zhen en Xi Meng, de Chinese naam van Simone Haak, daarvan doordrongen zijn, blijkt uit het werk dat zij op deze tentoonstelling laten zien.

Simone, met Joke Doedens oprichter en eigenaar van Galerie Terra, ontmoet in 2012 Li Zhen. Hij werkt o.a. als assistent van de zes kunstenaars die via de galerie een artist-in-residence periode in het Keramisch Werkcentrum San Bao doorbrengen. Afkomstig uit de provincie Shandong en opgeleid als schilder aan de Ceramic Art University in Jingdezhen, leert hij in San Bao in zijn vrije tijd draaien. Hij opent al een jaar later zijn eigen studio.

Zowel in 2014 als in 2015 ontmoeten de twee elkaar weer. Li Zhen werkt aanvankelijk nog als assistent, maar gaandeweg ontstaat bij hen het idee samen te werken. Zij besluiten hun ervaring, kennis en ideeën te delen om daardoor met betere producten op de markt te komen. Niet meer, zoals gebruikelijk, een westers ontwerp dat wordt uitgevoerd door een Chinese ambachtsman, maar ieder een gelijkwaardige rol. Ze bedenken, ontwerpen, beslissen en produceren samen. Simone en Li Zhen ontmoeten elkaar jaarlijks, zowel in China als in Nederland.

Kopjes, kommen, theepotten, schalen en doosjes, altijd in blauw, groen en grijs. De een draait, de ander draait af. Beiden decoreren. Soms wordt gekleurde klei gebruikt, soms gekleurd slib. Steengoed en porselein in China, voornamelijk aardewerk in Nederland. Simone glazuurt het werk, nu eens geheel, maar ook wel gedeeltelijk wat een mooi esthetisch object oplevert.

Galerie Terra Delft
Galerie Terra Delft Delft
De galeriehouders, Joke Doedens en Simone Haak, helpen u graag bij het kiezen of adviseren van een keramisch kunstwerk.
Galerie Terra Delft Delft (2)
In de expositieruimte van Terra Delft vindt u steeds wisselende keramiek tentoonstellingen van internationaal bekende kunstenaars.

Sinds 1986 presenteert Galerie Terra Delft onder leiding van de galeriehouders Simone Haak en Joke Doedens, een veelzijdig aanbod in de hedendaagse keramiek. Galerie Terra Delft is gevestigd in het historisch centrum van Delft.

Naast een afwisselend expositiebeleid presenteert Galerie Terra Delft zich als een permanent verkooppunt voor ongeveer vijftig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De collectie varieert van toegepaste kunst tot autonoom werk. De galerie voert een levendig en motiverend beleid voor kunstenaars en publiek.

Openingstijden

woensdag t/m vrijdag 11:00-18:00
zaterdag 11:00-17:00
1e zondag van de maand 13:00-17:00

Contact

Galerie Terra Delft
Nieuwstraat 7
2611HK Delft
Nederland
Tel: 015-2147072/06-10003624

www.terra-delft.nl

2240 dagen geleden bijgewerkt

  • Keramiek

Stuur een bericht naar Galerie Terra Delft