Zone2Source

Expositie is afgelopen

Spent, Dove Bradshaw

Tentoonstelling 06-11-2016 t/m 08-01-2017 > Amsterdam
Zone2Source Spent, Dove Bradshaw
Zone2Source Spent, Dove Bradshaw (2)
Zone2Source Spent, Dove Bradshaw (3)
Zone2Source Spent, Dove Bradshaw (4)
Dove Bradshaw (New York, 1949) maakt al sinds 1969 kunst waarin de werking van onverwachte effecten van tijd, weer, erosie en atmosferische condities op uiteenlopende materialen een centrale rol speelt. Ze wordt gezien als een kunstenaar die het begrip ‘índeterminacy’ (onbepaaldheid) vanuit de muziek in de beeldende kunst inroduceerde. Bradshaw combineert organische materialen als water, goud, zand en kristallen om de transformatieve krachten van tijd, licht, weer, chemische reacties en andere natuurlijke elementen ervaarbaar te maken.
In haar kunst staat ze natuurlijke processen toe het werk vorm te geven zodat het eind resultaat nooit geheel vast staat maar voortdurend in beweging is. Geinspireerd door de 20ste eeuwse componist John Cage, met wie zij regelmatig samenwerkte en die haar werk diverse malen presenteerde, creëerde ze chemische schilderijen die veranderen door de invloed van omgevingsfactoren als temperatuur en licht, erosie sculpturen van zout en steen, en kristallen die radio signalen opvangen. Het gaat er voor Dove Bradshaw niet om hoe een werk eruit ziet maar hoe het zich gedraagt en door de tijd heen verandert.

Dove Bradshaws werk is sinds begin jaren zeventig internationaal tentoongesteld en in belangrijke museale collecties vertegenwoordigd, maar is nog nooit eerder in Nederland te zien geweest. Dit zetten we nu recht met een tentoonstelling waarin oud en nieuw werk van Dove Bradshaw te zien is in de bijzondere omgeving van het Amstelpark.
Zone2Source Amsterdam
Zone2Source Amsterdam (2)
Zone2Source Amsterdam (3)
Zone2Source Amsterdam (4)
Zone2Source Amsterdam (5)
Zone2Source Amsterdam (6)

Zone2Source is een internationaal platform voor kunst, natuur en technologie, gevestigd in het prachtige Amstelpark, (voormalig Floriadeterrein uit 1972), te Amsterdam. ZoneSource nodigt kunstenaars uit om in en buiten paviljoen het Glazen Huis kunstprojecten te presenteren waarin ervaringen en praktijken worden verbeeld die betrekking hebben op onze omgang met de natuur. Zone2Source gaat over het terugkeren naar de bron om vandaaruit opnieuw te kijken en te ervaren, teneinde alternatieve relaties tussen mens, natuur en technologie te onderzoeken.

Met elke twee maanden een spraakmakende kunsttentoonstelling, verbeeldt Zone2Source mogelijke werelden die zich afspelen op het kruispunt van kunst, wetenschap en natuur. Daarnaast presenteert Zone2Source een boeiend publieksprogramma met performances, discussies, lezingen, workshops en excursies die voor een breed publiek verdieping geven aan de thema’s die door de kunstprojecten worden aandragen, zoals: energie, alternatieve economische systemen, bio-engineering, posthumanisme, ontwerp van leefomgevingen, degrowth, eco-technologie, cultuurlandschappen, intersoortelijke communicatie, en dergelijken.

Openingstijden

Paviljoen het Glazen Huis
Vrijdag tot zondag, 13:00 - 17:00 uur, verder op afspraak
(Gratis toegang)

Contact

Zone2Source
Amstelpark 4
1083HZ Amsterdam
Nederland

zone2source.net

521 dagen geleden bijgewerkt

  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Zone2Source