Maikel de Laat, moderne impressionistische stadsgezichten

Expositie is afgelopen

Atelierroute Eindhoven: Maikel de Laat

Tentoonstelling 06-10-2018 t/m 07-10-2018 > Eindhoven
Op 6 en 7 oktober bent u van harte welkom bij kunstenaar Maikel de Laat op de Pisanostraat 444 in Eindhoven. Hij exposeert zowel abstracte als figuratieve olieverfschilderijen die hij de afgelopen tien jaar heeft geschilderd. Naast eigen werk ontwerpt en schildert Maikel in opdracht.

Onderwerpen die Maikel graag schildert zijn gebouwen, steden en landschappen. Veel van zijn kennis en inspiratie haalt hij uit de fotografie. Hij leert veel van het fotograferen, bewerken en naschilderen van eigen foto's. Zo heeft hij zich een lange tijd bezig gehouden met urban exploration ('urbex') fotografie en schilderijen gebaseerd op zijn mooiste urbex foto's.

Abstract schilderen is voor Maikel vooral een manier om te experimenteren met kleurcontrasten, gelaagdheid en gereedschap. Naast een aantal geometrisch abstracte werken maakt hij ook expressionistisch werk.
Maikel de Laat, moderne impressionistische stadsgezichten Eindhoven

Maikel de Laat, geboren in Tilburg in 1975, is een hedendaagse schilder gevestigd in Eindhoven. Gespecialiseerd in olieverfschilderijen op doek of paneel, staat De Laat vooral bekend om het afbeelden van stadsgezichten en skylines in een levendige, impressionistische stijl.
Zijn werk draait om het combineren van mensen, architectuur en natuurlijke elementen binnen stedelijke omgevingen. Of het nu gaat om het vastleggen van de energie van grote steden zoals New York of de charme van kleine steden in Nederland, de schilderijen van De Laat brengen het samenspel tussen stedelijke en natuurlijke omgevingen tot leven. Zijn projecten en series verkennen vaak dit thema, en creëren een verhaal dat verder gaat dan traditionele stadsgezichten.

Contact

Maikel de Laat, moderne impressionistische stadsgezichten
Eindhoven
Nederland

www.maikeldelaat.com

124 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Maikel de Laat, moderne impressionistische stadsgezichten