favorietenVerwijder uit favorieten

Wietske Lycklama à Nijeholt

Meer...
Expositie is afgelopen

Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht

Tentoonstelling 08-06-2018 t/m 21-10-2018 > Langezwaag, nabij Heerenveen
Wietske Lycklama à Nijeholt Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht

Replicakerk haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht, in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Wietske Lycklama à Nijeholt Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht (2)

Replicakerk haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht, in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Wietske Lycklama à Nijeholt Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht (3)

Replicakerk Haren in de Wind, kunstinstallatie, installatiekunst, in de buitenlucht, in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Wietske Lycklama à Nijeholt Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht (4)

Replicakerk Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht, met kunstobjecten in de vorm van een rozenkrans van paardenhaar, in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Wietske Lycklama à Nijeholt Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht (5)

Replicakerk Haren in de Wind, kunstinstallatie in de buitenlucht, met kunstobject met paardenhaar in de vorm van een rozenkrans en Mariabeeld, in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Een onorthodoxe belevingsinstallatie die je kunt ontdekken en waar je aan mee kunt doen. Van gewoon kijkplezier tot aanraken, voelen, ruiken, luisteren, ontdekken en verder kijken. Vrij toegankelijk tot en met zondag 21 oktober, dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang.


RONDLEIDING: Tevens is het mogelijk om een rondleiding te volgen door de Artistiek leider Wietske Lycklama à Nijeholt, meer info op: https://wietskelycklamaanijeholt.nl/kunstprojecten/haren-in-de-wind/

Kunstinstallatie in de buitenlucht
Pronkstuk is de houten replica van de Mattheuskerk die met zijn twaalf meter hoge toren beeldbepalend is. Op misschien wel de stilste en mooiste, maar zeker op de meest verborgen plek in het dorpscentrum van Langezwaag.

De buitenmuren van deze replicakerk bestaan uit doeken met foto’s van dorpsbewoners die hun haren kammen. In een rondje om de kerk vertellen deze 16 foto’s ieder hun eigen verhaal over de kracht van het leven en geloven in jezelf.

In de replica kerk staan vijf kunstobjecten met paardenhaar, geïnspireerd op de inrichting en het gebruik van de Mattheuskerk. Objecten die uitnodigen tot interactie; om aan te raken, voelen, ruiken, luisteren, ontdekken en verder kijken.

Wietske Lycklama à Nijeholt

Hedendaagse schilderkunst en kunstprojecten

In mijn olieverfschilderijen met hedendaagse schilderkunst laat ik mij inspireren door een jeugdherinnering of iets wat mij raakt. Het levert (zelf)portretten op van mensen, dieren en voorwerpen, die een eigen verhaal vertellen. Over hoop, kwetsbaarheid, verlangen of innerlijke kracht.
.
.
Als artistiek leider van hedendaagse kunst in community art en kunstprojecten maak ik juist verbinding tussen heden en verleden. Voor een ‘geaard’ kunstwerk, product of groot project met een breed draagvlak in de openbare ruimte.

Wietske Lycklama à Nijeholt Langezwaag

Replicakerk Haren in de Wind, kunstinstallatie met beeldende kunst naast de begraafplaats in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Wietske Lycklama à Nijeholt Langezwaag (2)

Kunstobjecten met paardenhaar in de vorm van een rozenkrans en een Mariabeeld in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Wietske Lycklama à Nijeholt Langezwaag (3)

Replicakerk Haren in de Wind, installatiekunst in de buitenlucht naast de begraafplaats in Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Wietske Lycklama à Nijeholt Langezwaag (4)

Gouden paardjes die de weg wijzen naar de kunstinstallatie Haren in de Wind met foto's en kunstobjecten met paardenhaar. In Langezwaag, nabij Heerenveen, Friesland.

Stuur een bericht naar "Wietske Lycklama à Nijeholt"