Kunstruimte KuuB

Expositie is afgelopen

Negen aquarellisten

Tentoonstelling 15-11-2019 t/m 22-12-2019 > Utrecht
Kunstruimte KuuB Negen aquarellisten
Jaap Ploos van Amstel, De vesting van Herodes XI, 2008.
De Hollandse Aquarellistenkring, opgericht in 1945, is een landelijke vereniging van professionele kunstenaars die met name in 'waterige techniek' werken. Dat kan aquarel zijn maar ook gouache, pigmenten en chemische bestanddelen waaraan water is toegevoegd, fresco of allerlei mengtechnieken met water verdund.
Er zijn heden 45 leden. Negen daarvan zijn uitgenodigd om werken te tonen in Galerie KuuB. Dat zijn: Jan Baas, Fred Fritschy, Sipke Huismans, Helga Kos, Arnold Niessen, Jaap Ploos van Amstel, Marian Plug, Marjoke Staal en Geeske Walsum.
Zij werken allen op het grensvlak van abstractie en figuratie in de vorm van natuur en landschap. Over het algemeen maken zij krachtige, veelal kleurrijke aquarellen die zich spiegelen in tijdloosheid. Autonome werken waarvan de datering er niet meer toe doet.
Gedurende de tentoonstelling wordt de korte film 'Abiding' (2019) getoond van Ugo Petronin. Hij filmde met een 35mm-handcamera door het raam van een rijdende trein tussen Dordrecht en Rotterdam. Vage vegen van licht bewegen door het beeld waardoor het perspectief is verdwenen. Het beeld wisselt van abstractie tot fluïde figuratie. 'Abiding' verbeeldt de aquareltechniek op film.

Openingstijden

donderdag t/m zondag, 13.00 tot 18.00 uur

Stuur een bericht naar "Kunstruimte KuuB"