Kunstruimte KuuB

Expositie is afgelopen

Koppen

Tentoonstelling 10-01-2020 t/m 19-01-2020 > Utrecht
Kunstruimte KuuB Koppen
Evert van Kooten Niekerk (1949) heeft in 2013 zijn carrière als beeldhouwer een nieuwe draai gegeven. Vanaf dat jaar maakt hij, eerst in hartformgips en later ook in geglazuurd keramiek, koppen van befaamde nationale en internationale dichters, schrijvers, filosofen, musici en componisten. Hij beschildert deze koppen met acrylverf.
Ze lijken niet echt, Dat is ook niet de intentie van Evert van Kooten Niekerk. Hij wil door middel van de geboetseerde kop de expressie van hun werk laten zien zoals hij die ervaart als hij hun boeken en gedichten leest of naar hun muziek luistert. Het zijn beeldende schetsen van de creativiteit van de geportretteerden. In KuuB worden in een korte expositie zo'n veertig van die koppen getoond. Op de tentoonstelling zult u onder andere de koppen ontmoeten van Leo Vroman, Gerard Reve, Hugo Claus, Dylan Thomas, David Hume, Arnold Schönberg en ook Gerrit Komrij.
Het ontwerp van de tentoonstelling is gemaakt door Tejo Remy, de bekende ontwerper van toegepaste kunst en van objecten in de publieke ruimte.

Openingstijden

donderdag t/m zondag, 13.00 tot 18.00 uur

Stuur een bericht naar "Kunstruimte KuuB"