Rob Donders

Expositie is afgelopen

Kunstmarkt Bergen

Tentoonstelling 01-08-2019 t/m 01-08-2019 > Bergen
Rob Donders Kunstmarkt Bergen
Marktkraam tijdens de Kunstmarkt Bergen.
Tijdens de Kunstmarkt Bergen exposeer ik diverse olieverfschilderijen die ik rond Bergen heb gemaakt. Kom kijken op deze prachtige kunstmarkt met een zeer gevarieerd aanbod.
Rob Donders Heerhugowaard
Kruipend Duin | Canvas | 80 x 60 cm | #80082
Rob Donders Heerhugowaard (2)
Hete Zomeravond | Canvas | 100 x 70 cm | #80076
Rob Donders Heerhugowaard (3)
Zomer in De Kerf
Olieverf op canvas | 70 x 60 | #80012
Rob Donders Heerhugowaard (4)
Zwoele avond bij De Kerf
Olieverf op canvas | 90 x 60 | #80017

Laatbloeier

Rob tekende al sinds zijn vroege jeugdjaren en gaandeweg kregen zijn tekeningen, schilderijen en beeldjes meer vorm, aangemoedigd door mensen uit zijn omgeving. Hij verkiest een grafische opleiding boven de kunstacademie, een keuze die niet makkelijk was. Maar het bleef toch altijd kriebelen om te gaan schilderen. En nu vele jaren verder is Rob als laatbloeier bijna dagelijks in zijn atelier te vinden en maakt eindelijk zijn schilderijen, waar gezien de verkoop grote belangstelling voor is. Zo werden tijdens de kunst10daagse 2018 bijna al zijn werken verkocht.

De stijl van Rob Donders ontwikkelde zich via surrealistische tekeningen, gedetailleerde aquarellen, bronzen beelden, abstracte werken in acryl tot impressionistische olieverflandschappen waarin de invloed van Emile Claus en Job Graadt van Roggen voelbaar zijn. De rondom zijn woonplaats Bergen gelegen landschappen, met hun gevarieerde velden, bossen en duinen, zijn voor hem dan ook een niet aflatende bron van inspiratie.

Het gevoel van Bergen

Verwoorden wat je ziet in Robs schilderijen is niet het eerste wat in je op komt. Je kijkt, ziet, voelt en wordt overweldigd door zoveel schoonheid. Natuurlijk is die schoonheid al aanwezig in al die verschillende landschappen rondom Bergen, maar Robs fascinatie om die ook uit te beelden en vorm te geven is opmerkelijk. Hoe langer je kijkt, des te meer je wordt geboeid door zijn persoonlijke manier om die met penseel ook op doek vast te leggen. Elk schilderij heeft iets eigens en of je al die plekken in bos, grasland, duinen en bij zee herkent of niet is minder belangrijk. Robs spel met kleur, lijn, ruimte, wind en stilte is al bijzonder genoeg.

In zijn schilderijen valt overigens haast geen mens te ontdekken of je zou het zelf moeten zijn, verdwijnend en verdwalend in één of ander landschap. De seizoenen door ben je als wandelaar in zijn werk op pad, staat soms even stil, kijkt om je heen of staart naar de lucht, die ook telkens weer verandert en voelt wat eigenlijk niet te zeggen valt, alleen maar is te zien, je bezig houdt en ontroert.

Theo Olthuis

Openingstijden

Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Rob Donders"