Rob Donders

Expositie is afgelopen

Kijken naar het licht

Tentoonstelling 22-10-2021 t/m 31-10-2021 > Bergen
Rob Donders Kijken naar het licht
#80156 - Duinlandschap Starrevlak - 100 x 50 - robdonders_art
Rob Donders Kijken naar het licht (2)
#80165 - Het was een mooie dag - Olieverf op canvas - 70 x 50 cm
De Kunst10Daagse van Bergen NH. gaat weer door! En als vaste exposant van dit mooie evenement toon ik mijn nieuwste werken onder de naam "Kijken naar het licht". Een reeks schilderijen van het Bergense landschap die de schoonheid van de omgeving en het licht weergeven. Dit jaar vanuit mijn expo-tent aan de Kerkedijk 20 in Bergen. Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. Je bent van harte welkom!
Rob Donders Heerhugowaard
#80115 | Het gouden uur - 90 x 60 cm -
Rob Donders Heerhugowaard (2)
Zonovergoten vallei van Pirola - 70 x 50 cm - robdonders_art
Rob Donders Heerhugowaard (3)
#80156 - Duinlandschap Starrevlak - 100 x 50 - robdonders_art

Kijken naar het licht

Verwoorden wat je ziet in Robs schilderijen is niet het eerste wat in je op komt. Je kijkt, ziet, voelt en wordt overweldigd door zoveel schoonheid. Natuurlijk is die schoonheid al aanwezig in al die verschillende landschappen rondom Bergen, maar Robs fascinatie om die ook uit te beelden en vorm te geven is opmerkelijk. Hoe langer je kijkt, des te meer je wordt geboeid door zijn persoonlijke manier om die met penseel ook op doek vast te leggen. Elk schilderij heeft iets eigens en of je al die plekken in bos, grasland, duinen en bij zee herkent of niet is minder belangrijk. Robs spel met kleur, lijn, ruimte, wind en stilte is al bijzonder genoeg.

In zijn schilderijen valt overigens haast geen mens te ontdekken of je zou het zelf moeten zijn, verdwijnend en verdwalend in één of ander landschap. De seizoenen door ben je als wandelaar in zijn werk op pad, staat soms even stil, kijkt om je heen of staart naar de lucht, die ook telkens weer verandert en voelt wat eigenlijk niet te zeggen valt, alleen maar is te zien, je bezig houdt en ontroert.

Theo Olthuis

Openingstijden

Atelier bezoek: op werkdagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "Rob Donders"