Rob Donders

Expositie is afgelopen

Kunstkamer Galerie Klein Zwitserland

Tentoonstelling 01-01-2022 t/m 31-12-2022 > Heerhugowaard
Galerie Klein Zwitserland is uniek, gelegen tegen het hoge duin in Schoorl huist het veel kunstenaars die elk een eigen "Kunstkamer" hebben ingericht met hun werk. Galerie Klein Zwitserland is de hele week open tussen 11:00 en 17.00 (behalve maandag & dinsdag). Robs kunstkamer ligt op de eerste verdieping, rechtervleugel, eerste kamer rechts. Veel kijk plezier! Harold of Mirjam zijn de gastheer en gastvrouw en beantwoorden graag al je vragen.
Rob Donders Heerhugowaard
#80115 | Het gouden uur - 90 x 60 cm -
Rob Donders Heerhugowaard (2)
Zonovergoten vallei van Pirola - 70 x 50 cm - robdonders_art
Rob Donders Heerhugowaard (3)
#80156 - Duinlandschap Starrevlak - 100 x 50 - robdonders_art

Kijken naar het licht

Verwoorden wat je ziet in Robs schilderijen is niet het eerste wat in je op komt. Je kijkt, ziet, voelt en wordt overweldigd door zoveel schoonheid. Natuurlijk is die schoonheid al aanwezig in al die verschillende landschappen rondom Bergen, maar Robs fascinatie om die ook uit te beelden en vorm te geven is opmerkelijk. Hoe langer je kijkt, des te meer je wordt geboeid door zijn persoonlijke manier om die met penseel ook op doek vast te leggen. Elk schilderij heeft iets eigens en of je al die plekken in bos, grasland, duinen en bij zee herkent of niet is minder belangrijk. Robs spel met kleur, lijn, ruimte, wind en stilte is al bijzonder genoeg.

In zijn schilderijen valt overigens haast geen mens te ontdekken of je zou het zelf moeten zijn, verdwijnend en verdwalend in één of ander landschap. De seizoenen door ben je als wandelaar in zijn werk op pad, staat soms even stil, kijkt om je heen of staart naar de lucht, die ook telkens weer verandert en voelt wat eigenlijk niet te zeggen valt, alleen maar is te zien, je bezig houdt en ontroert.

Theo Olthuis

Openingstijden

Atelier bezoek: op werkdagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Stuur een bericht naar Rob Donders