C.A de Hartogh

Expositie is afgelopen

Nature Goodie Bags bij Artists aan Zee Bergen aan Zee

Tentoonstelling 20-10-2018 t/m 28-10-2018 > Den Haag
Expositie
Als onderdeel van Artists aan Zee exposeert Beeldend Kunstenaar Ciska de Hartogh tijdens de Bergense Kunst10 daagse van 20-28 oktober in complex Julianaduin en Strandpaviljoen ZUID in Bergen aan Zee een aantal van haar collectie kunst objecten Nature and Beach Goodie Bags, geïnspireerd op damestasjes gemaakt van strandafval.

Centraal in het werk van beeldend kunstenaar Ciska de Hartogh staat haar betrokkenheid bij de wereld. Meer specifiek de vraag hoe de mens zich tot zichzelf verhoudt en tot de wereld om zich heen. Via haar kunstuitingen stelt zij sociaal maatschappelijke vraagstukken aan de orde, zoals een duurzame samenleving en natuur behoud en klimaat. In 2013 lanceerde Ciska de Hartogh in samenwerking met Milieuorganisatie Seafirst en het Museum Museon in Den Haag, het milieubewuste kunstproject Nature Goodie Bags waarin zij met jongeren en geïnteresseerden kunst objecten geïnspireerd op damestasjes maakte van zwerf- en strandafval verzameld tijdens een milieu Beach Clean Up actie.
Tijdens de Bergense Kunst10daagse exposeert zij een aantal van haar nog altijd groeiende collectie kunstobjecten geïnspireerd op damestasjes gemaakt van strandafval in Bergen aan Zee.

Introductie Workshop
In Strandpaviljoen ZUID geeft Ciska bovendien op 25 oktober van 12.00-17.00 uur een workshop kunstobjecten en tasjes maken van strandafval. Aan het eind van de workshop mogen de deelnemers hun eigen gemaakte object mee naar huis nemen, om bij te dragen aan duurzame verschoning van het strand. De workshop is gratis en wordt ook volgend jaar zomer gegeven wanneer de collectie in haar geheel in Bergen aan Zee geëxposeerd wordt.

Wilt u zich aanmelden voor de workshop op 25 oktober a.s mail naar ciskadehartogh@icloud.com en zamel van te voren vast strand afval dat u tegenkomt op uw dagelijkse wandeling in en neem het mee op donderdag 25 oktober om 12.00 uur naar de workshop, in het kader van Nederland Schoon!

Zie voor meer informatie www.ciskadehartogh.com
---------------------------------------------------------------------
Datum:
De expositie van 20 - 28 oktober van een aantal van de collectie objecten Nature and Beach Goodie Bags wordt op vrijdag 20 oktober om 16.00 uur geopend in Julianaduin, Parkweg 45, Bergen aan Zee en op 25 oktober bovendien in Strand Paviljoen Zuid in Bergen aan Zee tijdens de workshop.

U bent van harte welkom !

Zie voor meer informatie www.ciskadehartogh.com
Wilt u zich aanmelden voor de workshop, mail naar ciskadehartogh@icloud.com
C.A de Hartogh Den Haag
Remorsefully Modest Seanet Bag by Ciska de Hartogh
C.A de Hartogh Den Haag (2)

Opgeleid in 3D Monumentale Beeldende Kunst in Zuid-Afrika en Nederland creëert Ciska de Hartogh kunstwerken die meer zijn dan louter esthetische en gestroomlijnde vormen. Haar kunstwerken zijn “sociale sculpturen”, die een idee belichamen, een achterliggend sociaal vraagstuk over de kwaliteit van het leven. Centraal in het werk van beeldend kunstenaar Ciska de Hartogh staat haar betrokkenheid bij de wereld. Meer specifiek de vraag hoe de mens zich tot zichzelf verhoudt en tot de wereld om zich heen.

Haar sculpturen die interactief tijdens festivals en educatieve projecten met honderden kinderen en vrijwilligers gecreëerd worden, fungeren tijdens hun wordingsproces als “story telling” omhulsel dat om de sculpturen wordt “meegebouwd”, om existentiële levensvragen over thema’s als oorlog, ziekte, armoede, duurzame energie en milieu aan de orde te stellen. Zo is niet alleen de schepping van het eindresultaat, maar ook het wordingsproces, onderdeel van een totaal kunstwerk. Zo werden na haar afstuderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag negen meter hoge interactief gemaakte sculpturen van loopgips materiaal met videoprojecties van AIDS geïnfecteerde kinderen geïnspireerd op haar jarenlange strijd tegen AIDS in Afrika, jaarlijks in het Atrium van het Haagse Stadhuis geëxposeerd. Dit initiatief als “kunst-activist” initieerde het Love Life Festival in Den Haag en kreeg veel media aandacht en publiciteit. In 2013 lanceerde De Hartogh een nieuw “social sculpture” project in het Haagse Museon, door met kinderen en met milieuorganisaties “Art Goodie Bags” te maken van geruimd (strand) afval materiaal. Een deel van deze inmiddels uitgebreide collectie kunstobjecten wordt als onderdeel van Artists aan Zee tijdens de Kunst10daagse in Bergen aan Zee van 20-28 oktober 2018 geëxposeerd. In 2010 ontving Ciska van de Universiteit van Californië (UCLA), USA The Green Apple Award voor "An Outstanding Contribution to a Sustainable Lifestyle.

Stuur een bericht naar "C.A de Hartogh"