Galerie 't Kunstuus

Expositie is afgelopen

Coraline Bäcker exposeert haar olieverfschilderijen

Tentoonstelling 24-10-2018 t/m 17-11-2018 > Heinkenszand
Galerie 't Kunstuus Coraline Bäcker exposeert haar olieverfschilderijen
compositie met witte rozen, olieverf op doek
Galerie 't Kunstuus Coraline Bäcker exposeert haar olieverfschilderijen (2)
Provence, olieverf op doek
‘Het dagelijks leven en mijn jeugd zijn mijn inspiratiebronnen. Aan de omgeving waar ik ben opgegroeid bewaar ik goede herinneringen.
Op jonge leeftijd wist ik al dat schilderen mijn grote passie zou worden. Ik ben consevatief in de zin dat ik vind dat je het goede moet behouden van de figuratieve schilderkunst.
Mijn werk is veelomvattend: portretten, naakten, stillevens, landschappen en dieren. Impressionistisch tot fijn realistisch, tegenwoordig ook abstract.
Inspiratie, stofuitdrukking, lichtval en kleuren, zijn de werkelijke redenen om te schilderen. Ik was botanisch tekenares aan de Landbouw Hoge school in Wageningen en ik volgde 5 jaar lang een avondopleiding aan de academie in Arnhem, voor beeldende kunsten.
Daarnaast deed ik de Europese academie in Trier, Duitsland.
Landelijke bekendheid kreeg ik onder andere doordat van mijn werken reproducties zijn gemaakt door het bedrijf Verkerke Reproducties uit Ede. Deze werden wereldwijd verspreid.
Ook maakte ik ontwerpen voor borduurpakketten van Lanarte en maakte illustraties voor het grote internationale kookboek van Wina Born.
Ik heb diverse exposities gehad in binnen- en buitenland.’
Galerie 't Kunstuus Heinkenszand
galerie 't Kunstuus
Galerie 't Kunstuus Heinkenszand (2)
interieur 1
Galerie 't Kunstuus Heinkenszand (3)
Interieur 2
Galerie 't Kunstuus Heinkenszand (4)
Interieur 3

Middenin de Dorpsstraat van Heinkenszand (Zeeland) is Galerie 't Kunstuus te vinden. Op 15 januari 1999 werd daar de eerste expositie geopend.
't Kunstuus biedt aan (amateur-)kunstenaars de mogelijkheid om hun werk aan een breed publiek te tonen. In principe is iedere kunstenaar welkom om te komen exposeren. Het onderscheid amateur/professional en kunst/kunstnijverheid wordt door ons niet gemaakt.
De kunstenaar bepaalt dus zelf of hij of zij 'goed genoeg' is om te exposeren. Om als beginnend kunstenaar met je werk naar buiten te treden is vaak een grote stap. De kunstenaar mag zelf bepalen of het een solo-expositie wordt of dat er meerdere exposanten tegelijk exposeren. Het leukste is om werk aan de muur te combineren met ruimtelijk werk.
In de losse ongedwongen sfeer van 't Kunstuus kan de bezoeker in alle rust van de exposities genieten. De vrije entree geeft een ieder de gelegenheid om even binnen te lopen. En.... elke 4 à 5 weken weer een nieuwe expositie. Door het jaar heen proberen we qua technieken zo afwisselend mogelijke exposities in te richten.
Naar aanleiding van de openings-expositie werd in een krantenartikel de term "galerie zonder grenzen" gebruikt. Dat is precies wat wij willen zijn !
We pretenderen in het geheel niet ook maar iets van kunst af te weten, en dat maakt van 't Kunstuus een laagdrempelige galerie. In de afgelopen jaren zijn we natuurlijk wel met andere ogen naar "Kunst" en "kunst" gaan kijken, maar we vinden nog steeds, dat ons oordeel en/of persoonlijke voorkeur geen kwalificatie mag zijn om bij ons in de galerie te mogen exposeren. Aan dit basisprincipe houden we vast! In principe is dus iedere kunstenaar welkom om te exposeren. Het geheel moet er natuurlijk wel verzorgd uit zien.

Openingstijden

woensdag t/m vrijdag 13 - 18 uur
vrijdag ook 19 - 20:30 uur
zaterdag 10 - 12 en 13 - 16 uur

Stuur een bericht naar "Galerie 't Kunstuus"