Anne Mannaerts

Meer...
Expositie is afgelopen

Expo Hondsdamme

Tentoonstelling 29-08-2019 t/m 10-09-2019 > Terneuzen
Anne Mannaerts Expo Hondsdamme

Expositie met schilderijen van Carmen Milhous, beelden van Anne Mannaerts en sieraden van Loes Muller.

Anne Mannaerts

Anne Mannaerts

Beelden van brons, vaak gecombineerd met steen
Assemblage

Het maken van ruimtelijke beelden was eeuwenlang een kwestie van hakken in steen of modelleren met klei. De laatste techniek vooral als voorbereiding op het maken van een beeld in brons. Het maken van assemblages is als techniek in de beeldende kunst pas relatief laat toegepast. Assemblages hebben als voordeel dat in een beeld totaal verschillende materialen kunnen worden toegepast die met technieken als lijmen, timmeren, klemmen of lassen, tot een geheel kunnen worden samengevoegd.

Anne Mannaerts maakt van dit voordeel volop gebruik. Talrijk zijn de materialen waarmee ze haar beelden vormgeeft. Hout, diverse metalen, rubber, kunststof, touw, al dan niet in combinatie met dierenschedels zijn terug te vinden in haar assemblages. Ook machineonderdelen als kettingen, radertjes, wieltjes, veren en katrollen worden verwerkt, soms ook een gebruiksvoorwerp als een toeter of een metseltroffel.

Inspiratie vindt Mannaerts in tal van onderwerpen. Politiek, film, muziek, teksten in de krant, het kan allemaal aanleiding zijn om een beeld te maken.
Voor elk van haar objecten geldt dat het geheel meer is dan de som der delen. Veel van wat ze gebruikt is eerder afgedankt, maar tot een eenheid gesmeed In haar assemblages, geeft Mannaerts haar materialen een tweede leven.

Openingstijden

woensdag t/m zondag van 13 tot 18 uur
Vanaf 23 december gesloten tot 6 maart 2019

Anne Mannaerts Terneuzen

Op een mooie Pinksterdag
Assemblage

Anne Mannaerts Terneuzen (2)

Mad Max
Assemblage

Anne Mannaerts Terneuzen (3)

De man met de sikkel
Brons en ijzer op versteend hout

Anne Mannaerts Terneuzen (4)

Wishfull thinking
Assemblage

Stuur een bericht naar "Anne Mannaerts"