Galerie de Tuinkamer

Meer...
Expositie is afgelopen

Dit is wat ik wil !!

Tentoonstelling 23-08-2019 t/m 12-10-2019 > Hoofddorp
Galerie de Tuinkamer Dit is wat ik wil !!

De pas bij Hémert

Galerie de Tuinkamer Dit is wat ik wil !! (2)

Marije Gies, Sallands landschap

Galerie de Tuinkamer Dit is wat ik wil !! (3)

Riet Jimmink, mariabeeld

Vanaf 23 augustus is in Galerie de Tuinkamer in Hoofddorp de expositie Dit is wat ik wil te zien, met werk van Dik Kusters (schilderen met spatten, riviergezichten), Marije Gies (glas in lood, glasfusion en Tiffany), en Riet Jimmink (beelden van cement gecombineerd met stukken puin). Drie totaal verschillende kunstenaars maar wel drie kunstenaars die op een heel bijzondere manier uiting geven aan hun passie.

Het rivierenlandschap is Dik Kusters aan het hart gebakken. Met name het wassen en afnemen van het hoge water in de wintermaanden maakt de interactie tussen land, licht en water van het rivierenlandschap tot een adembenemend schouwspel. Deze wisselende vergezichten wil hij vastleggen en daarvoor ontwikkelde hij zijn eigen spattechniek om zoals hij zelf zegt “ook de lucht achter de horizon te schilderen”. Op speelse wijze geeft hij een bijzondere impressie van een landschap dat constant aan verandering onderhevig is.

Gefascineerd door het effect van de zon op een glas-in-lood in haar werkomgeving wist Marije Gies wat ze wilde. De vele en bijzondere kleuren van het glas inspireerden haar. Ze volgde een workshop glas-in-lood zetten. En toen ze er achter kwam dat er in Nederland ook een glasopleiding was schreef ze zich meteen in. Na haar 4-jarige opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven tot creatief vakvrouw glazenier startte ze in 2012 haar eigen bedrijf “Magies glas”. Ze beheerst alle glastechnieken zoals fusion, glas-in-lood en Tiffany. Ze maakt – veelal in opdracht – schalen, voorhangers, objecten, (tiffany-)lampen, geboortetegels, etc. en ze restaureert ook gebrandschilderde ramen, deuren en meubelpanelen.

Riet Jimmink –alhoewel niet katholiek- was al heel jong gefascineerd door Maria. Ze begon samen met een vriendin met het maken van cementen afgietsels van Maria beelden. Door een toevallige vondst op het wad kwam ze op het idee om de ingetogen Maria beelden te combineren met puin en ander bouwafval zoals lood, hout en betonijzer. De afvalcontainers bij een bouwplaats zijn voor haar schatkamers om eindeloos te zoeken naar de juiste combinatie. De kwetsbare Mariabeelden in combinatie met het ruwe materiaal resulteren in spirituele beelden die het oorspronkelijke beeld een nieuwe kracht geven.

Galerie de Tuinkamer

In 2016 kreeg de Haarlemmermeer met Galerie de Tuinkamer een bijzondere, laagdrempelige plek om van kunst te genieten. Piet en Els Dees verbouwden hun huis en tuin tot galerie en beeldentuin waar bezoekers in een gezellige, ongedwongen sfeer kunnen binnenlopen en rondkijken. De Tuinkamer is een prettige locatie om gasten mee naar toe te nemen. Vier keer per jaar is er een wisselende expositie. De werken passen in een hedendaags interieur maar zijn ook zeer geschikt om de uitstraling van een bedrijf of kantoor te versterken. Wie iets moois gezien heeft, maar twijfelt of het thuis of op kantoor past, mag het een tijdje op proef meenemen.

Openingstijden

Tijdens exposities is de galerie geopend op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur

Galerie de Tuinkamer Hoofddorp

Galerie de Tuinkamer ligt midden in een woonwijk

Stuur een bericht naar "Galerie de Tuinkamer"