KochxBos Gallery

Meer...
Expositie is afgelopen

Bethany de Forest - Stereorama

Tentoonstelling 26-01-2019 t/m 16-02-2019 > Amsterdam
KochxBos Gallery Bethany de Forest - Stereorama

BUBBLING SEAHORSES
Diorama Lenticular Photograph, 40 x 60 cm, € 1250,-

KochxBos Gallery Bethany de Forest - Stereorama (2)

Dandelions, Diorama Lenticular Photograph lightbox, 30 x 40 cm, € 950,-

KochxBos Gallery Bethany de Forest - Stereorama (3)

Lake Superior, Diorama Photograph, 80 x 130 cm, € 2500,-

KochxBos Gallery Bethany de Forest - Stereorama (4)

LED City, Diorama Lenticular Photograph, 30 x 40 cm, € 850,-

In de derde soloshow van Bethany de Forest bij KochxBos Gallery staan haar experimenten met stereofotografie centraal. Hiermee slaat Forest een nieuwe weg in voor het verbeelden van haar gedetailleerde maquettes. De Forest heeft absoluut de grenzen van stereofotografie en lenticulaire opgezocht om haar werk een visuele en virtuele boost te geven, haar werk komt letterlijk in beweging. Kunst en wetenschap raken elkaar in Stereorama, met een magisch resultaat.

Fragment van een gedroomde wereld
Bethany de Forest schept haar eigen werelden. Letterlijk. Met bestaande, 'gevonden' materialen creëert ze mystieke plekken. Geïnspireerd door een stad, een landschap of een bijzonder materiaal, komt de Forest al associërend tot een diorama. Herkenbaar en toch vervreemdend. Krachtig en kwetsbaar tegelijk. En altijd nieuwsgierig makend, uitnodigend tot een bezoek.

Klassieke 3D technieken
Om de kijker deelgenoot te maken van deze werelden, koos de Forest lange tijd voor pinhole-fotografie, waarbij een minuscuul gaatje als lens fungeert. Haar ervaringen tijdens de productie van de RED-Ant animatiefilm (2014) hebben haar visie verbreed. In haar zoektocht naar de optimale kijkervaring werkt ze sinds 2017 met stereofotografie. Met lenticulaire druk, een techniek die je vroeger wel bij ansichtkaarten zag, komt ze tot fascinerende resultaten. De Forest weet deze technieken tot het uiterste 'uit te buiten' voor een zeer spectaculair resultaat. Bellen zweven, vlinders vliegen. Door terug te grijpen op bijna nostalgische 3D-technieken, vervolmaakt de Forest haar illusie van een nieuwe, analoge werkelijkheid.

Viewmasters en Pepperghosts
Tijdens Stereorama presenteert KochxBos Gallery een aantal interessante specials. De klassieke viewmaster leent zich uitstekend voor de Forests stereofotografie. Deze wordt hier gepresenteerd in een handgemaakt verzamelkistje met vier verschillende beelden. De foto’s in de expositie zijn in lenticulaire druk, al dan niet met licht erachter, zodat je werkelijk kan ronddwalen in haar wereld. En last but not least is er een spectaculaire 'Pepper's Ghost'-installatie te zien, die de Forest op unieke wijze inzet.

Actueler dan ooit
In de Forests werelden staan planten en dieren vaak centraal, als blijkvanger in een kleurrijk landschap met een stads randje. Dat maakt haar werk niet per se rooskleurig, een dreigende ondertoon is nooit ver weg. Klimaatverandering, industrialisatie en verstedelijking maken haar fantastische, kwetsbare landschappen daardoor actueler dan ooit.

KochxBos Gallery

KochxBos Gallery toont werk van geselecteerde kunstenaars die Hans Bos en Esther Koch persoonlijk inspireren. De galerie toont het hele jaar door solo- en groepsexposities.

Inhoudelijk beweegt de collectie van KochxBos in verschillende richtingen: van conceptuele en maatschappijkritische kunst tot esthetische en psychologische thematiek; van suspense tot knipoog. Uiteenlopend werk dat zich laat binden door figuratieve en technische hoogstaande kwaliteit. Een controversiele, kleurrijke, avant-garde gallery in het centrum van Amsterdam. Bekende namen van KochxBos Gallery zijn Zoé Byland, Ray Caesar, Ciou, Dadara, Meryl Donoghue, Bethany de Forest
Sarah Maple, Martine Johanna, Claire Partington en Roos van der Vliet. De galerie is in 2005 opgericht, naast de galerie publiceren zij ook kunstboeken.

Openingstijden

woensdag - zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur
en op elke gewenste tijdstip op afspaak

Stuur een bericht naar "KochxBos Gallery"