Erfgoedcentrum De Domijnen

Expositie is afgelopen

TijdsBEELDEN

Tentoonstelling 27-01-2019 t/m 14-04-2019 > Sittard
Erfgoedcentrum De Domijnen TijdsBEELDEN
De expositie TIJDSBEELDEN verbindt verleden met heden en beeldende kunst met poëzie. In Erfgoedcentrum De Domijnen komen erfgoed, archief, geschiedenis en de gemeenschap samen. Tijdsbeelden sluit hier perfect op aan.

De expositie TIJDSBEELDEN toont assemblages en gedichten van Frank Eerhart. Eerhart werkt met objects trouvés, verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke functie verloren hebben, maar die hem fascineren vanwege hun vorm, materiaal en geschiedenis. Door sporen van hun verleden te behouden worden ze met bescheiden ingrepen geassembleerd tot portretten, figuren of tot opmerkelijke objecten die hun plek hebben gevonden in de lichtheid van het bestaan. In deze expositie zijn Eerharts eigen beelden en gedichten gecombineerd met door hem gekozen museale objecten uit het depot van De Domijnen waardoor er een wonderlijke wisselwerking is ontstaan tussen de beeldtaal en zeggingskracht van beide.
Erfgoedcentrum De Domijnen Sittard
Erfgoedcentrum De Domijnen Sittard (2)

In het Erfgoedcentrum (voortgekomen uit Archief De Domijnen en het Museum Historie en Archeologie De Domijnen) komen een aantal functies samen die te maken hebben met onze geschiedenis. Om het heden en de toekomst te begrijpen moet je je verleden kennen. Er is altijd een permanente tentoonstelling te zien in het Erfgoedcentrum en 4 keer per jaar een wisseltentoonstelling.

Openingstijden

Erfgoedcentrum en tentoonstelling: dinsdag t/m zondag tussen 11:00 en 17:00 uur
Studiezaal Archief: dinsdag t/m vrijdag tussen 11:00 en 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur

Stuur een bericht naar "Erfgoedcentrum De Domijnen"