Public Expo

Expositie is afgelopen

PROGRESS and what we do with (that shh) it

Tentoonstelling 25-03-2019 t/m 30-06-2019 > Zwolle
THEATER DE SPIEGEL en De Koperen Kees openen hun deuren voor de Zwolse hedendaagse kunst! Zwolle mag trots zijn op wat er uit haar stad komt en deze toplocaties laten dat graag zien!

Als kickoff exposeren de Zwollenaren Fantastic Mattys, Daniel Douglas en Dennie Boxem.

En de expositie "PROGRESS and what we do with (that sshh) it" is geen slappe start. Het geeft een veelzijdig beeld van hedendaagse technologische, sociale en historische ontwikkelingen. Waar deze de potentie dragen om vooruitgang te boeken; vooruitgang zonder medemens noch natuur te schaden, verbeelden de kunstenaars toch enige scepsis ten opzichte van het menselijk handelen. Een expositie die past in een tijdsgeest van klimaatmarsen, duurzaamheid en rentmeesterschap.


Organisator en curator expositie Dennie Boxem.
Organisator opening Sander Dol.

https://www.facebook.com/EXPO-Theater-de-Spiegel-en-Koperen-Kees-398256934347375/
Public Expo Zwolle
'Captian America fails stopping inauguration Trump' door Dennie Boxem.
Superhelden redden de wereld altijd luttele seconden voor het te laat is, maar de superhelden in deze serie kunnen ons niet redden van de wereldrampen die op dit moment echt gebeuren.
Public Expo Zwolle (2)
'De Zwolse Cobra'; mozaïeksculptuur van 5,2 bij 3 meter door Dennie Boxem
Public Expo Zwolle (3)
'Not Much At Risk' door Dennie Boxem (240 bij 140 cm).
In dit schilderij zijn Goden van verschillende religies en mythes op olijke wijze het wereldveroveringsspel Risk aan het spelen.
Public Expo Zwolle (4)
'De Spelletjeshut' (hier nog onvoltooid) staat in Zwolle-Zuid en is in opdracht van de Gemeente Zwolle door Boxem gemaakt. Het concept is zo uitgedacht dat er ruim twintig buurtgenoten konden bijdragen aan deze mozaïeksculptuur van 3 bij 2 bij 2 meter. Uit de grond komen drie enorme bladeren die tevens dienen als bankjes. Het dak is van water (glashelder perspex met kuipje van ijzer gevuld met water). In de hut staat een tafel; een draaibare kubus met aan alle zijden spelletjes, waarvan de buurtkinderen de spelstenen kunnen ophalen en inleveren bij hun buren.

Sinds 2017 worden er exposities georganiseerd in grand café Public onder de noemer 'Public Expo'. De organisator, curator en host van de exposities en openingen is kunstenaar Dennie Boxem. Het initiatief is ontstaan vanwege het schaarse aanbod van expositiemogelijkheden voor de Zwolse hedendaagse kunstenaar. Naast Museum De Fundatie en De Herman Brood Experience biedt Public de perfecte locatie om de Zwolse kunst van een podium te voorzien.
Sindsdien zijn er elke twee maand duo-exposities te zien boordevol Zwolse kunst. Alle openingen vinden plaats op elke eerste maandag van de oneven maanden van 17:00 tot 19:00 uur.
Volgen op Facebook kan via www.facebook.com/publicexpozwolle/

Stuur een bericht naar "Public Expo "