Van Lieshout VI

Expositie is afgelopen

Expositie Medicijn & Maakbaarheid

Tentoonstelling 01-06-2019 t/m 02-06-2019 > Nijmegen, Beek-Ubbergen
Van Lieshout VI Expositie Medicijn & Maakbaarheid
Iedereen wil graag lang, gezond en gelukkig leven. Toch? Met onze huidige welvaart en technologie lijkt dat streven binnen handbereik. Maar hoe reëel is dat? Kunstenaar Van Lieshout VI houdt zich bezig met het thema maakbaarheid. Uit medicijnafval maakte ze een aantal werken die vraag­tekens zetten bij de maakbaarheid van het leven.
Op deze expositie zal ook ander recent werk van Van Lieshout VI te zien zijn.
Solo-expositie Van Lieshout VI "Medicijn & Maakbaarheid"
Kleine Bartholomeuskerkje
Nieuwe Holleweg 2, 6573 DX Beek-Ubbergen
zaterdag en zondag 11:00 - 17:00 uur
Meer info: vlvi.nl/medicijn-en-maakbaarheid
Van Lieshout VI Nijmegen
Van Lieshout VI Nijmegen (2)
Van Lieshout VI Nijmegen (3)
Van Lieshout VI Nijmegen (4)

In mijn kunst wil ik de huidige tijd weerspiegelen. Ik vind het bijzonder dat ik tot de generatie mensen behoor die nog geleefd, gedacht en gewerkt hebben zonder computer, om vervolgens volledig te participeren in een digitale wereld. Ik hou van experimenteren. Steeds veranderende digitale ontwikkelingen zorgen voor voeding. Toch gebruik ik dikwijls ook ‘oude’ materialen zoals olieverf en (olie)pastelkrijt, bijvoorbeeld in de nabewerking. Hierdoor is mijn werk een mix van beide, zoals ik zelf ook half virtueel en half in real life besta.

Mijn werk is moeilijk in een hokje te plaatsen, omdat ik me laat leiden door wat mij op een bepaald moment het meest bezighoud. Zo heb ik me verdiept in het thema ‘medicijnen en maakbaarheid’. Daarbij heb ik onderzocht waar grenzen liggen, hoe wij met medicijngebruik omgaan en wat voor een consequenties dat heeft voor ons als individu en als samenleving (lees hierover meer op mijn site). Het heeft geresulteerd in een aantal zeer diverse werken (2D/3D).

De kern van mijn autonome werk is echter fotografie, die ik als basis gebruik voor verder experiment en bewerking. Ik benader elk beeld apart en laat me inspireren en leiden door het onderwerp. Ik ga aan de slag met elementen die reeds in het beeld aanwezig zijn en die ik wil benadrukken. Meestal is een kleine ingreep al voldoende. Zo wijzig ik vaak slechts de kleuren en schep daarmee een nieuwe context.

Belangrijke terugkerende thema’s in mijn werk zijn verwondering, natuur en verontrusting.

Naast dit alles richt ik me als toegepast vormgever met mijn ontwerpstudio VLVI vooral op grafische projecten en tuinontwerp.

Van Lieshout VI is aangesloten bij LKV De Ploegh, Amersfoort.
Website: vlvi.nl

Stuur een bericht naar "Van Lieshout VI"