Unfold Venue

Meer...
Expositie is afgelopen

Still__Sculptures and Drawings by Herma de Wit - Orobio de Castro

Tentoonstelling 21-06-2019 t/m 23-06-2019 > Amsterdam
Unfold Venue Still__Sculptures and Drawings by Herma de Wit - Orobio de Castro

1_Object #01 - bronze - 9x17x15cm - 2018
Photo: Tom Haartsen

Unfold Venue Still__Sculptures and Drawings by Herma de Wit - Orobio de Castro (2)

Abstract #01 - bronze - 15x28x19cm - 2018
Photo: Kasia Gatkowska

Unfold Venue Still__Sculptures and Drawings by Herma de Wit - Orobio de Castro (3)

Drawings on linen - pencil on paper - 196x148cm - 2017
Photo: Mark Groen

Unfold Venue Still__Sculptures and Drawings by Herma de Wit - Orobio de Castro (4)

Allium - bronze - 42x42x42cm - 2017
Photo: Kasia Gatkowska

Unfold Venue Still__Sculptures and Drawings by Herma de Wit - Orobio de Castro (5)

Euphorbia #02 - bronze - 45x140x90cm - socle: concrete/cement - 15x120x60cm - 2018
Photo: Kasia Gatkowska

Tijdens een pop-up expositie van 21 t/m 23 juni 2019 is een grote selectie werk van Herma de Wit - Orobio de Castro te zien bij UNFOLD, Prinsengracht 715 te Amsterdam. Net als het onlangs uitgebrachte boek met introductie van architect Vincent Van Duysen is deze expositie samengesteld onder art-direction van Maarten Spruyt.

Openingstijden: van 13.00-18.00 uur.

Natuur, onmetelijke bron van inspiratie en pure schoonheid, wie er niet door geraakt is mist toegang tot het wezenlijke. Dat is misschien wel de kern van wat zo veel kunstenaars, wetenschappers en filosofen ons willen zeggen. Herma de Wit - Orobio de Castro werd als klein meisje al zo diep geraakt door alles wat zij om zich heen zag groeien en bloeien dat het haar voor altijd zou tekenen. Decennia later, na een technische modeopleiding, gevolgd door een studie mode aan de Gerrit Rietveld Academie en een korte en verdienstelijke loopbaan als modeontwerper, keerde zij terug naar dat wat voor de rede en wereldse ambitie al tot haar had gesproken. Terug naar de emotie; een innige verstrengeling van existentie?le pijn en diepe verwondering.

Het werk Herma de Wit - Orobio de Castro, haar bronzen sculpturen, objecten, tekeningen en etsen, verraden een bijna obsessieve relatie met die natuur, voornamelijk afgezonderde fragmenten van flora, soms een heel dier. Haar minutieuze studie en verwoede poging tot interpretatie van het uitverkoren subject, een takje, een blad, een bloeiwijze, lijkt zowel de kracht als de kwetsbaarheid ervan voor de eeuwigheid te willen vangen. Vaak uitvergroot, soms intiem van schaal, de een dramatisch, een ander nonchalant of pijnlijk verlegen, in de verstilling die de kunstenares zoekt lijkt zij een bijna menselijk portret te willen leggen.
De natuur zelf is geen kunst - al ligt de schepping ervan ver buiten ons voorstellingsvermogen - het kijken ernaar kan dat wel zijn.

Als autodidact in de beeldende kunsten onderhoudt Herma een bijzonder intensieve werkrelatie met de vaklieden die haar sculpturen moeten realiseren, zoals lassers en bronsgieters. Om van studietekening tot 3D uitwerking te komen kan uitermate complex zijn. De natuur laat zich niet zomaar kopie?ren. In enkele gevallen blijft het daardoor bij een unicum, maar waar mogelijk wordt het werk in een kleine oplage van 4 tot 8 stuks uitgevoerd. Het eindresultaat hult zich in stilzwijgen. Het is en zal niet meer vergaan.

Herma nam eerder onder meer deel aan de Amsterdam Sculptuur Bie?nnale Art Zuid en de Open Tuin Dagen in Amsterdam. Zij verkoopt haar werk voornamelijk aan particulieren middels jaarlijkse Open Garden exposities bij haar thuis. Eerder dit jaar maakte Herma een studiereis naar Japan waar haar
boek Sculptures and Drawings een prominente plek kreeg toegewezen in de bibliotheek van het door Tadao Ando ontworpen Benesse House in Naoshima.

hermadewit.nl

Contact


Unfold Venue
Prinsengracht 715
1017JW Amsterdam
Nederland
Tel: 020 4211226


www.unfold360.com
148 dagen geleden bijgewerkt

Unfold Venue Amsterdam

Stuur een bericht naar "Unfold Venue"