CBK Groningen

Expositie is afgelopen

The Female Presence

Tentoonstelling 25-05-2019 t/m 06-07-2019 > Groningen
CBK Groningen The Female Presence
In The Female Presence zie je een unieke verzameling autonome sculpturen van Elisabet Stienstra die nog nooit in deze samenstelling is getoond én de primeur van een nieuw kunstwerk omvat. Met haar werk stelt Stienstra de vrouw, en hoe er door de eeuwen heen naar de vrouw wordt gekeken, centraal. Kenmerkend is de ambiguïteit: de fysieke aantrekkelijkheid van het vrouwelijk lichaam in combinatie met emotioneel oncomfortabele aspecten.
Het maakproces van De Figuurtoren is ook onderdeel van deze tentoonstelling. Stienstra realiseerde deze acht meter hoge sculptuur in opdracht van het CBK Groningen, voor de Oosterparkwijk in Groningen.

The Female Presence is de eerste solotentoonstelling van Elisabet Stienstra in haar geboorteregio en komt tot stand met bruiklenen uit museale en private collecties. Openingstijden: wo t/m za 12 – 17 uur, toegang gratis.
CBK Groningen Groningen

Het CBK Groningen is dé verbinder van kunst, kunstenaars, publiek en samenleving. Zo dragen wij bij aan een vitaal en duurzaam kunstklimaat, en een leefomgeving waar burgers bij willen horen. We doen dit door inwoners en bezoekers van de stad Groningen op een toegankelijke manier met kunst in aanraking te brengen. Zo kun je in onze Kunstuitleen kunstwerken lenen, organiseren wij tentoonstellingen en realiseren en onderhouden we het grootste deel van de kunst die je in Groningen op straat vindt. Hiernaast organiseren we diverse activiteiten zoals educatieve projecten, kunstwandelingen, lezingen en talentevents.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00-17.00

Stuur een bericht naar "CBK Groningen"