Kunstpunt Groningen

Expositie is afgelopen

Installaties

Tentoonstelling 01-02-2020 t/m 14-03-2020 > Groningen
Kunstpunt Groningen Installaties
Installaties van een doorgewinterde kunstenaar én een pas afgestudeerd talent zie je vanaf 1 februari in een nieuwe tentoonstelling in het CBK. De buitenbeelden van de 75-jarige Gjalt Blaauw zijn een begrip, in Groningen staan zelfs meer dan tien. Installaties biedt een unieke gelegenheid om zijn kleurrijke beelden samen in een ruimte te zien. In een documentair overzicht zie je bovendien al het werk van Gjalt in de openbare ruimte.

Beeldend kunstenaar Frenske Jansen staat daarentegen nog aan het begin van haar carrière, in 2018 rondde ze haar opleiding aan Academie Minerva af. Ze ontneemt de alledaagse functie van objecten zoals theezakjes, bloempotten en meubilair waardoor een fictionele werkelijkheid ontstaat. In het werk van het talent herken je een fascinatie voor vormen en structuren uit de natuur en een obsessie met huid.

Installaties opent op zaterdag 1 februari en is t/m 14 maart te zien in het CBK.
Kunstpunt Groningen Groningen

Wij zijn Kunstpunt Groningen, hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00-17.00

Stuur een bericht naar Kunstpunt Groningen