Kunstpunt Groningen

Expositie is afgelopen

De Oogst

Tentoonstelling 11-12-2022 t/m 12-01-2023 > Groningen
Kunstpunt Groningen De Oogst
Foto: Knelis
7 talentvolle kunstenaars waren in 2022 genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium. Een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen waarmee de jonge kunstenaars nieuw werk kunnen maken. In de categorie Beeldende kunst werden Marnix Sixma, Davey Smand en Katayoon Valamanesh genomineerd. Renske Marike van Dijk, Meinte Dirksen, Thomas van Essen en Maartje Terpstra maakten kans in de categorie Literatuur. In de tentoonstelling ‘De Oogst’ zie je recent werk van alle genomineerden.

Ook het werk van de winnaars van vorig jaar mag niet ontbreken in deze tentoonstelling. Leonard Witte won in de categorie Beeldende Kunst en reflecteert in zijn werk op de geschiedenis van Nederland. Het stipendium Literatuur ging in 2021 naar Eise Ivo Smit. Hij heeft met de prijs een eclectisch werk gemaakt, met allerlei verschillende taal- en tekstvormen.

De tentoonstelling is nog t/m 12 januari te zien in Kunstpunt.
Kunstpunt Groningen Groningen

Wij zijn Kunstpunt Groningen, hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00-17.00

Stuur een bericht naar Kunstpunt Groningen