Kunstpunt Groningen

Nu te zien

FRAMEWORK @tschumi

Tentoonstelling t/m 14-05-2023 > Groningen
Kunstpunt Groningen FRAMEWORK @tschumi
In het Tschumipaviljoen is van 14 januari t/m 14 mei 2023 nieuw werk te zien van Jildau Nijboer, getiteld FRAMEWORK @tschumi. Centraal staat de kijk óp het paviljoen, door de mensen die in de directe omgeving ervan wonen of werken. Nijboer ging hiervoor langs bij alle kantoren en flatappartementen die rondom het Hereplein staan, en fotografeerde vanuit al deze gebouwen de ramen van binnenuit naar buiten. Zo ving ze de blikken die dagelijks op het Tschumipaviljoen zijn gericht. Voor het paviljoen creëert ze een installatie waarin ze deze beelden verwerkt. Het werk bestaat uit een mix van verschillende materialen en media, waaronder grote fotoprints die de ruimte opdelen, printfolie op de ramen die voor doorkijkjes zorgt, en sculpturale frameworks.

Over Jildau Nijboer

Jildau Nijboer (1994) studeerde in 2018 af aan Academie Minerva, en haalde in 2022 cum laude haar Master aan het Frank Mohr Instituut. Binnen haar kunstenaarschap werkt ze met een grote verscheidenheid aan werkwijzen en uitingen. Ze schildert, maakt ruimtelijke installaties en films, en doet performances. In haar kunst draait het onder meer om verschillende perspectieven en kijken via een kader: “Ik vind ‘doorkijken’ een hele interessante vorm van kijken. Het contact met een kader maakt bewust van een overgang, het kleuren van de blik, en ook de ruimte die tussen de dingen in ligt.” Dit ‘doorkijken’ en de beleving van ruimte die daarmee gepaard gaat, fascineert haar, en speelt een belangrijke rol in haar werk.
Kunstpunt Groningen Groningen

Wij zijn Kunstpunt Groningen, hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00-17.00

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur

Stuur een bericht naar Kunstpunt Groningen