Kunstpunt Groningen

Expositie is afgelopen

Rolina Nell - hink-stap-sprong

Tentoonstelling 31-03-2023 t/m 27-05-2023 > Groningen
Kunstpunt Groningen Rolina Nell - hink-stap-sprong
Het nieuwste werk van kunstenaar Rolina Nell is vanaf 31 maart te zien in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen. In de solopresentatie hink-stap-sprong worden de schilderijen getoond die ze maakte sinds ze in augustus 2021 haar intrek nam in de Bierumer School.

De werken in de expositie zijn geïnspireerd op de hink, de stap en de sprong die Rolina maakte naar haar nieuwe woon- en werkplek. “De school en het schoolplein bewogen me tot het maken van deze serie schilderijen. De (verlaten) speelplaats van de school legt herinneringen aan vreugde en verdriet uit de kindertijd bloot.” Centraal op de schilderijen staan meisjes, geïsoleerd uit hun omgeving en zonder zichtbaar gezicht, die schommelen, touwtjespringen en – uiteraard –, de hink-stap-sprong doen.
Kunstpunt Groningen Groningen

Wij zijn Kunstpunt Groningen, hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00-17.00

Stuur een bericht naar Kunstpunt Groningen