Zeeuws Textiel Collectief

Expositie is afgelopen

Een Bunder Kunst, Follies

Tentoonstelling 24-08-2019 t/m 15-09-2019 > 's Heer-Arendskerke
Een Bunder Kunst organiseert in 2019 een bijzondere TENT-(t)oonstelling© ‘Kijkdozen’, dit als onderdeel van de najaarsexpositie 'een Bunder Follies' van 24 augustus tot en met 15 september 2019.
Wat is een Follie?
Een Follie is een schijnbaar nutteloos en bizar bouwwerk, onconventioneel of ongeschikt voor huisvesting met nauwelijks een ander doel als dienen ter decoratie. Een bizar bouwwerk, een onderkomen, een plek die mogelijk beschutting biedt maar tegelijkertijd nieuwsgierigheid oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien.
Het Zeeuws Textiel Collectief neemt deel aan deze kijkdozen tentoonstelling in de grote tent op het terrein van een Bunder Kunst.

Panhoeveweg, 's Heer-Arendskerke
Zeeuws Textiel Collectief Veere
"Aan de vloedlijn"
werk voor de Textiel Plus expo in de Brabanthallen, Den Bosch, 2018

Het Zeeuws Textiel Collectief (opgericht in 2010) wordt gevormd door kunstenaars Tini van Bebber, Etuschka Benschop, Judy Hooymeyer, Marijke Leertouwer, Corry Loogman, Willeke van der Stel en Nelie Zoetemeijer- van der Nol.
Allen zijn woonachtig in Zeeland en dragen bij aan het professionaliseren van textiel als drager voor de hedendaagse beeldende kunst. Inspiratie en verwondering ontstaat uit de directe omgeving.

De groep komt meerdere keren per jaar bij elkaar voor werkbesprekingen, het uitdiepen van thema's en technieken. Het Zeeuws Textiel Collectief streeft naar een hedendaagse vormgeving door middel van nieuwe én beproefde technieken.

De groep heeft o.a. geëxposeerd bij GalerieGerritse in Middelburg en 'Een Bunder Kunst' in 's-Heer Arendskerke.

Stuur een bericht naar "Zeeuws Textiel Collectief"