Kunst of Art / Galerie 1880

Expositie is afgelopen

Ode aan Zutphense kunstenaar Martien de Kler

Tentoonstelling 12-09-2019 t/m 05-10-2019 > Laag Keppel
Kunst of Art / Galerie 1880 Ode aan Zutphense kunstenaar Martien de Kler
Kunst of Art / Galerie 1880 Ode aan Zutphense kunstenaar Martien de Kler (2)
Postume expositie ‘Andy Warhol’ van Nederland
Ode aan Zutphense kunstenaar Martien de Kler

Kunst of Art organiseert van 12 september t/m 5 oktober een expositie van de werken van Martien de Kler. Die vindt plaats in het pas gerestaureerde kerkje aan de Hummeloseweg in Laag-Keppel. Een prachtige omlijsting van de bijzondere werken van een intens mens. Vanaf 12 september is tevens het kunstboek 'Intens' te koop dat Kunst of Art speciaal heeft gemaakt over het leven en de werken van Martien.

Martien de Kler begint als huisschilder. In de eerste periode van zijn leven als beeldend kunstenaar maakt hij vooral popart. Hij laat zich inspireren door onder meer Andy Warhol en Allen Jones. Daarna uit hij zijn gevoel over de Koude Oorlog en de Vietnamoorlog in grote schilderijen. Wat volgt is een periode van draaiende, meestal ingesnoerde figuren en torso’s. De meeste van zijn werken zijn groot van formaat en alleen al daardoor pakkend en indrukwekkend.

Kunst of Art heeft, na het overlijden van Martien in 2016, de collectie gekocht van zijn echtgenote. Rick en Mike Hulshof, eigenaren van Kunst of Art: “Toen we voor de eerste keer op de zolder van Martiens’ atelier kwamen om te kijken, waren we aangenaam verrast. Zijn werken zijn een mooie aanvulling op onze collectie. Qua formaat, kleur en thematiek. En natuurlijk vanwege het feit dat Martien zijn hele leven in Zutphen heeft doorgebracht en gewerkt. Misschien is zijn werk niet het gemakkelijkste. Maar dat was dan ook niet voor niets een rode draad bij de keuzes die hij gemaakt heeft.”
Kunst of Art / Galerie 1880 Laag Keppel
Kerkje van Kunst of Art
Kunst of Art / Galerie 1880 Laag Keppel (2)
Interieur Kerkje Kunst of Art in Laag-Keppel
Kunst of Art / Galerie 1880 Laag Keppel (3)
Atelier in Kerkje van Kunst of Art
Kunst of Art / Galerie 1880 Laag Keppel (4)

Kunst of Art is een Achterhoeks familiebedrijf dat al ruim 30 jaar moderne kunst verhuurt en verkoopt aan bedrijven, organisaties en particulieren met bijbehorende service en dienstverlening.
Benieuwd naar onze kunstwerken? Bekijk dan onze website op bezoek onze galeries in Laag-Keppel en Zutphen aan de Nieuwstad 57-61.

Openingstijden

Donderdag en vrijdag: 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
Overige dagen op afspraak

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Glaskunst
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Kunst of Art / Galerie 1880"