ans vianen

Expositie is afgelopen

NACHT, Ledententoonstelling Pictura, Voorstraat 190, Dordrecht

Tentoonstelling 13-09-2019 t/m 20-10-2019 > Dordrecht
13 september - 20 oktober 2019 | Salon der leden met thema Nacht
De Salon der Leden is dit jaar gekoppeld aan het thema NACHT.
Er is iets in de nacht waardoor je ontvankelijker wordt voor kleine verschuivingen in de omgeving. Het brein staat gevoelig afgesteld en neemt elke subtiele verandering als uitvergroot waar. Deze mentale opmerkzaamheid is voor vele kunstenaars, niet alleen beeldende, maar ook musici, schrijvers en filmmakers, een ideaal moment om werk te maken. Tijdens de Salon der leden vindt ook de Dordtse cultuurnacht plaats op 12 oktober, een gewenst toeval dat het thema Nacht recht doet.
Ter stimulering van kunst en kunstenaar is aan deze Salon ook de Picturaprijs verbonden op 20 oktober wordt de prijs uitgereikt.


Speciaal voor de opening hebben we Pia Vapeur uitgenodigd!
Pia Vapeur is geïnspireerd door Zarah Leander, Hildegard Kneff en brengt prachtige muzikale performances. Klassieke aria’s, Duitse en Franse muziek en soms opvallende uitstapjes naar 90’s house. Pia Vapeur is het alter ego van Jeroen Fransen, interdisciplinair kunstenaar.

Maar we hebben ook muziek van Roeloff.
Vanuit zijn liefde voor onderzoek en muziek, creëert hij met zijn synthesizer, laag voor laag, een nieuw universum vol kleuren en klanken - laat je meenemen op zijn modulaire geluidsgolven uit zijn draagbaar laboratorium.
ans vianen Ter Aar
Te zien bij PLAYroom Zaandam 13-22 september 2019
ans vianen Ter Aar (2)
te zien bij Pictura Dordrecht, 13-09 tm 22-10-2019
ans vianen Ter Aar (3)
was te zien in cultuurcare noordwijk 2019
ans vianen Ter Aar (4)
te zien in de grote kerk Alkmaar, 24 tm 27-10-2019

“Kunst is leven, leve de kunst!”
In mijn kunst doe ik onderzoek naar het alledaagse leven en gemeenschappelijke verhoudingen tussen mensen en reageer ik op wat er gebeurt in die omgeving. Ik probeer het kleine, het gewone, het onbeduidende, uit zijn context te halen en zichzelf te laten overstijgen. Daarbij maak ik vaak gebruik van autobiografische ervaringen vermengd met fictie. Humor en speelsheid zijn belangrijke elementen in mijn werk.
Het werk kan bestaan uit een schilderij, een object, een installatie, een video, een tekst, een performance, al naar gelang het idee erom vraagt.

Stuur een bericht naar "ans vianen"