KunstKring Wijchen

Expositie is afgelopen

Tonny Faessen - schilderijen

Tentoonstelling 25-10-2019 t/m 10-11-2019 > Wijchen
KunstKring Wijchen Tonny Faessen - schilderijen
KunstKring Wijchen Tonny Faessen - schilderijen (2)
Tonny Faessen word geïnspireerd door water, lucht, licht en de leegte van landschappen. Zij begeeft zich in het gebied tussen figuratie en abstractie. Zij gebruikt een sober kleurenpalet en duidelijk zichtbare schildertechnieken, waarbij elk overbodig detail wordt weggelaten. Op die manier probeert zij de essentie van haar onderwerp in beeld te brengen.

Tonny Faessen is eind jaren 80 bij de Lindenberg in Nijmegen begonnen met schilderen en niet lang daarna ook met fotografie. Na een onderbreking van enkele jaren heeft zij in 2012 het schilderen weer opgepakt bij Jos van Gessel, beeldend kunstenaar in Nijmegen. Jos van Gessel is een grote inspiratiebron voor Tonny Faessen.

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, Kasteellaan 22-24 (zijde Europaplein), Wijchen) van 25 oktober t/m 10 november, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.
KunstKring Wijchen Wijchen
opening van het KunstHuis (voormalig gemeentehuis) door wethouder en penningmeester, met hulp van jonge assistenten

KunstKring Wijchen organiseert laagdrempelige activiteiten rond beeldende kunst, met het doel kunstliefhebbers en kunstenaars bij elkaar te brengen. Naast lezingen, een cursus, een atelierroute ook meerdere exposities per jaar. Vanaf 2019 heeft KunstKring Wijchen (tijdelijk) de beschikking over het voormalig gemeentehuis van Wijchen, een kunstruimte waar tenminste één expositie per maand gerealiseerd wordt.

Openingstijden

wisselend

Stuur een bericht naar "KunstKring Wijchen"