KunstKring Wijchen

Expositie is afgelopen

MEERkunst - 'vrijheid' op het water

Tentoonstelling 27-06-2020 t/m 27-09-2020 > Wijchen
KunstKring Wijchen MEERkunst - 'vrijheid' op het water
Het Wijchense Meer, een langgerekt water waar de kunstwerken in geplaatst zijn.
KunstKring Wijchen MEERkunst - 'vrijheid' op het water (2)
MEERkunst, een buitenexpositie rond het thema ‘Vrijheid’, op het water van het Meer in Wijchen (Gld), zou oorspronkelijk openen op 11 april. Door de coronacrisis is dit uitgesteld tot 27 juni. Twaalf kunstenaars dragen een werk bij aan deze tentoonstelling. Het dertiende werk is gemaakt door leerlingen van het MaasWaal College.

De expositie is een initiatief van KunstKring Wijchen, in het kader van de viering van 75 jaar Vrijheid. De werken verbeelden het thema ‘vrijheid’ elk op een heel eigen wijze, variërend van klassieke figuratieve beelden en abstracte sculpturen tot werk dat niet zomaar in een hokje past.

Het Meer is het groene hart van Wijchen. Wandelpaden voeren langs de drie delen van het Meer, wat mogelijkheden biedt voor kortere of langere wandelingen.. De werken zijn alle vanaf de kant goed te zien.

Kunstenaars: Imke Beek, Petry Claassen, vGtO, Remy M.J. Habets, Yvonne Halfens, Rosalinde van Ingen Schenau, Heleen Langkamp, Umberto Lemmens, Matthé van Oostrom, Gígja Reynisdóttir, Antoon Versteegde, Thea van Vliet.
De expositie duurt t/m 27 september. Op diverse plaatsen in Wijchen zijn gratis routeboekjes af te halen.

In het Kunsthuis in Wijchen is van 25 juli t/m 9 augustus een begeleidende expositie te zien getiteld MEERkunstenaars, die meer licht werpt op de deelnemende kunstenaars en hun werk. Geopend op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur, gratis toegang.

www.meerkunst.info
KunstKring Wijchen Wijchen
opening van het KunstHuis (voormalig gemeentehuis) door wethouder en penningmeester, met hulp van jonge assistenten

KunstKring Wijchen organiseert laagdrempelige activiteiten rond beeldende kunst, met het doel kunstliefhebbers en kunstenaars bij elkaar te brengen. Naast lezingen, een cursus, een atelierroute ook meerdere exposities per jaar. Vanaf 2019 heeft KunstKring Wijchen (tijdelijk) de beschikking over het voormalig gemeentehuis van Wijchen, een kunstruimte waar tenminste één expositie per maand gerealiseerd wordt.

Openingstijden

wisselend

Stuur een bericht naar "KunstKring Wijchen"