favorietenVerwijder uit favorieten

Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar

Meer...
Expositie is afgelopen

Sculptour 2017

Tentoonstelling 01-05-2017 t/m 24-09-2017 > Kluisbergen

Openingscocktail op maandag 1 mei van 13u tot 19u
muzikale omlijsting doorJazz Quintet Bmaj7

Nieuwe exposanten in 2017:

Edgar Askelovic (LT) -Guillaume Castel (FR) - Christophe Catelle (FR) Yannic Connan (FR) - Charlick de Ternay (FR) - Michaël Jastram (DE) - Volker Kiehn (DE) - Sucha Korte (DE) - Cora Korte (DE) - Suzanne Kraisser (DE) - Ulrich Kuhlmann (DE) - Laurence Louisfert (FR) - Pierre Marchand (FR) - Hilde Marchand (BE) - Ulf Reisener (DE) - Joachim Röderer (DE) - Gudrun Sailer (DE) - Marina Schreiber (DE) - Tom Smetsers (NL) - Christ'l Sprengers (BE) - Caius Spronken (NL) - Isabelle Stienon (BE) - Maarten Stuer (BE) - John Totoff (FR) - Lisa Vanho (FR) en Reinhard Voss (DE)

naast kunstenaars o.a. Jan Kettelerij (NL) die in de voorbije jaren aanwezig waren en die nieuw werk hebben opgesteld in deze artistieke rondgang op het domein van het Beukenhof.

open van 2 mei tot en met 24 september 2017

zaterdag,zondag en feestdag van 14 tot 19u en na afspraak.

Toegang: € 5,00 - kinderen tot 10 jaar gratis
Groepen vanaf 12 personen: € 4,00 pp

Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar

  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Installatie
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Jan Kettelerij is een bevlogen beeldend kunstenaar die abstract ruimtelijk werk maakt. Hierbij zijn het landschap en natuurlijke vormen voor hem oneindige bronnen van inspiratie. Aspecten hiervan zijn duidelijk zichtbaar in zijn sculpturen en objecten. Ook zijn florale achtergrond is van invloed op zijn kunstwerken en dat uit zich in organische vormen in abstractie.

Jan werkt zowel vrij naar eigen ontwerp als in opdracht van particulieren, scholen, gemeenten en bedrijven. Hij exposeert regelmatig in zijn atelier, galerieën en beeldentuinen.

In zijn sculpturen combineert Jan vaak geometrische en organische vormen en brengt hij beweging en stilte in evenwicht. Lichtval is belangrijk voor hem omdat het een transformerend effect heeft. Hij werkt dan ook graag met albast, waar het licht mooi doorheen valt. Wanneer de lichtintensiteit verandert, zie je het sculptuur voor je ogen transformeren.

Voor zijn objecten maakt Jan gebruik van uiteenlopende materialen als beton, hout, glas, kunststof, metaal, RVS, papier en zelfs mosselschelpen. De objecten worden gekenmerkt door de lineaire vormgeving ervan, waarbij lijn, vorm, ritme, schaduwwerking en kleur beeldbepalende elementen zijn. Bij een groot object of installatie is bovendien de ruimte waarin het tentoongesteld wordt cruciaal voor de creatie en constructie.

Jan studeerde aan de kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam en is een liefhebber van stromingen als Minimal-art en Land-art.
Daarnaast voelt hij nauwe betrokkenheid met het werk van David Nash, Andy Goldsworthy, Henri Moore, Barbara Hepworth (G.B.), Reiner Kriester (D.) en Giuseppe Penone (IT).

Openingstijden

Atelierbezoek graag op afspraak.
Zie website www.jankettelerij.nl

Atelier:
Tholenseweg 24 in Halsteren ( tussen Bergen op Zoom en Tholen) +
Koningin Wilhelminastraat 22 in Tholen

Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar Tholen
Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar Tholen (2)

Vestingstad

Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar Tholen (3)

Binnenste Buiten

Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar Tholen (4)

Icarus

Stuur een bericht naar "Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar"