Galerie JoLi

Winterexpositie Galerie JoLi

Tentoonstelling t/m 02-02-2020 > Urmond
De Winterexpositie van Galerie JoLi laat veel werk zien van:

- Aart-Jan Moerman maakt abstracte, witte, betoverende reliëfs die rust, orde en regelmaat uitstralen. De geometrische patronen blijven boeien door hun licht- en schaduwspel bij wisselend licht.

- Piet van Bragt componeert zijn fraaie tekeningen met lijnen, vlakken, structuren en onleesbaar geschreven teksten. Het zijn abstracte weergaven van gedachten, ze geven iets weer van zijn persoonlijkheid.. Experimenteren is belangrijk en is het begin van een ontdekkingsreis, waarbij onbekend is wat hij onderweg tegenkomt en hoe het gaat eindigen.

- Erik Pluis maakt prachtige abstracte schilderijen, verf wordt afgewisseld met epoxy lagen, dit geeft een gesuggereerde en daadwerkelijke diepte. Zijn expressionistische werken ontstaan door gestuurd toeval en intuïtie. Het combineren van verschillende verfsoorten en mediums geeft een boeiend samenspel van kleuren.
In de Tuinkamer en uit de voorraad is nog veel meer kunst te zien! Welkom!
Galerie JoLi Urmond
Expositie Fantastisch Getekend bij Galerie Joli
Gregor Klaus, Siemen Dijkstra, Stefan Bleekrode.
Galerie JoLi Urmond (2)
Siemen Dijkstra, 1 dag winter Lheeder es, 2016, kleurenhoutsnede 18 x 62 cm ingelijst 30 x 74 cm
Galerie JoLi Urmond (3)
Stefan Bleekrode, Dorp in de bergen, 2017, Inkt en aquarel op papier, 66 x 47 cm ingelijst 74 x 55 cm
Galerie JoLi Urmond (4)
Gregor Kalus, P922, 2019, Inkt op papier, 64 x 50 cm, ingelijst 68 x 53 cm

Galerie JoLi, een nieuwe galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont werken van drie kunstenaars die gezegend zijn met een groot tekentalent.

Stefan Bleekrode is bekend van zijn stadsgezichten. Met een engelengeduld tekent hij met inkt en een kroontjespen bestaande steden, maar ook verzonnen steden die zijn samengesteld uit gebouwen of zelfs hele wijken van verschillende steden.

Siemen Dijkstra maakt prachtige houtsnedes van wel 12 drukgangen, met een ongelofelijk resultaat. Hij laat landschappen uit binnen- en buitenland zien die deels ongerept maar veelal door de mens aangepast zijn. Hij heeft een kritische blik op hoe wij de natuur naar onze hand willen zetten.

Gregor Kalus is voor het eerst te zien in Nederland met portretten uit zijn serie ‘Space forgets us’ en expressieve afbeeldingen van dansers. Zijn unieke gebruik van inkt en water geeft een vervreemdend, maar tegelijkertijd fantastisch effect. In hun duidelijkheid belichamen zijn werken een ideaal spiegelbeeld voor de eigen emoties van de kijker.

De expositie loopt t/m zondag 24 november 2019.

Openingstijden

Galerie JoLi is open op donderdagen van 13-20 uur, op vrijdagen van 13-18 uur en de 1e en 3e zondag van de maand van 13-18 uur. Tevens op 22 november van 13-21uur, zaterdag 23 november en zondag 24 november van 13-18 uur.

Daarnaast open op afspraak. Welkom!

www.galeriejoli.nl Facebook Galerie JoLi

Stuur een bericht naar "Galerie JoLi"